Elojazz soi seuraavan kerran elokuussa 2021

Kuva vuoden 2019 Elojazzeilta, Jazzpuistosta. Kuva: Hennamaria Rantakeisu.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Annu Maarit Höttönen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Elojazz 2020 -festivaali perutaan ja siirretään seuraavalle vuodelle. Syynä on vallitseva koronatilanne ja Suomen hallituksen linjaukset kokoontumisrajoituksista.

Tapahtuman järjestäjä Jazz-20 ry haluaa turvata festivaalin yleisön, esiintyjien ja työntekijöiden terveyden ja festivaalin jatkuvuuden tulevina vuosina.

”Toki harmittaa, että tosi pitkälle suunniteltu ja valmisteltu hieno festivaali jää tänä vuonna välistä. Tämä oli kuitenkin vastuullinen ja eettinen ratkaisu vallitsevassa tilanteessa”, toteaa Oulun juhlaviikkojen tuottaja Asta Salomaa.  

Elojazz soi jälleen 5. – 8.8. 2021 Oulussa, ja mukana on todennäköisesti kansainvälisiä jazz-artisteja.

”Nyt voimme suunnata katseet ja energiat ensi vuoteen, jota lähdetään rakentamaan tämän vuoden suunnitelmien pohjalta. Korona voi vaikuttaa myös ensi vuonna kesäfestivaalien järjestelyihin, mutta toivoisimme saavamme silloin myös esiintyjiä ulkomailta. Elojazz tuo vuosittain kansainvälisiä jazz -artisteja Ouluun.”

Elojazz on nelipäiväinen jazz- ja rytmimusiikin festivaali, joka järjestetään vuonna 2021 jo 32. kerran. Vuoden 2021 Elojazzin taiteellisena johtajana toimii trumpetisti Jukka Eskola. Festivaali sisältää vuosittain noin 10–12 yksittäistä tilaisuutta/konserttia, joista lähes puolet on ilmaistapahtumia. Tapahtuma on osa Oulun juhlaviikkoja.

Lue myös