Amerikassa näyttelijän uraa luova Laura Ollikainen näkisi tulevaisuutensa myös Oulussa

Laura Ollikainen on asunut Amerikassa vuodesta 2013. Kuva: Yauhen Zhuk

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Sirpa Anneli Tarkkinen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Laura Ollikaisen päivä on alkanut Pohjois-Hollywoodissa kävelyllä, asioiden hoitamisella sekä näytelmää lukemalla. Kun haastatteluhetkellä Oulussa sataa harmaata vettä, Amerikan päivä on ollut lämmin, päälle 20-25 plusastetta.  

Ollikainen eli taiteilijanimeltään Laura Kane on Kuivasjärven kasvatti, mutta asuu nyt Hollywoodissa näyttelijänä. Hän on opiskellut näyttelemistä Englannissa Worcesterin yliopistossa ja Yhdysvalloissa New York Film Academyssa.

Englantiin Ollikainen lähti vuonna 2008. Sen jälkeen hän asui kaksi vuotta Oulussa ja osallistui harrastajaryhmä Teatteri Syrjähypyn toimintaan ohjaaja Katri Haapakosken johdolla. 

Kuivasjärvellä kehittyi mielikuvitus

Pohjois-Amerikkaan Ollikainen suuntasi vuonna 2013. 

”Ulkomaille halusin opiskelemaan ja minua on aina kiehtonut näytellä englanniksi. Englannissa kun olin, huomasin, että olen aika ujo. Ajattelin, että kielen osaaminen tulee, kun alkaa näytellä ja keskustella ja siitähän se englanti sitten lähtikin aika nopeasti kulkemaan. Amerikassa on tullut harjoiteltua aksenttia, se on välttämätöntä, jos tulee rooleja, joissa olen Amerikasta kotoisin.”  

Suomessa ja Oulussa Ollikainen ei ole käynyt kolmeen vuoteen. Mutta haluaisi kyllä, kovastikin. Sopeutumista Amerikkaan on koetellut se, että läheiset ovat toisella puolella maailmaa. 

”Perheen ja ystävien kanssa olen tekemisissä paljon. Minä en ole joka ilta täällä menoissa, mutta onneksi olen saanut täältä muutenkin ystäviä.”

Laura Ollikainen keskellä Promotion-elokuvan kokouskohtausta. Kuva: Álvaro Ortega 

Kuivasjärvi oli Ollikaiselle ihana kasvuympäristö. Myös omasta perheestään Ollikainen puhuu lämpimästi. 

”Siellä oli minulla myös erittäin hyviä ystäviä, paljon metsää ympärillä missä rakennettiin majoja ja siinä samalla kehittyi mielikuvituskin.”  

Balettikoulu Sinikellon Ollikainen aloitti Oulussa neljävuotiaana ja jatkoi sitä harrastusta 16 vuotta. 

”Balettiesitykset vahvistivat mielikuvitusta sekä esiintymisvarmuutta, luovuus kehittyi paljon.”

Balettia Ollikainen ei ole jatkanut, mutta näyttelijän fyysistä kuntoa hän pitää yllä kuntosalikäynneillä ja vaeltamalla. Näyttelijänkoulutuksessa hän muistaa tehneensä lavataisteluitakin. 

Omana itsenä eteenpäin

Suomessa ja Oulussa Ollikainen voisi ehdottomasti ajatella työskentelevänsä näyttelijänä. 

”Voisin muuttaa Ouluun, on se niin rakas paikka, vaikka viihdynkin täällä.”

Tulevaisuuden haaveenaan Ollikaisella onkin, että hän voisi tehdä kansainvälisesti ja monipuolisesti erilaisia näyttelijäntyön projekteja, myös Suomessa. 

Amerikassa Ollikainen nauttii koko paketista: on työmahdollisuuksia, ystävällisiä ihmisiä ja kaunis sää. 

Hollywoodille tyypillisessä näyttelijöiden välisessä kilpailussa auttaa henkisesti, että tiedostaa tilanteen. 

”Sitten vain katsotaan seuraavaa mahdollisuutta ja asennoidutaan niin, ettei anna hylkäämisen vaikuttaa. Tilannehan voi olla niinkin, että on luullut, että tämä olisi minulle se oikea rooli, muttei olekaan. Sitten edetään seuraavaa kohti.” 

Tällä hetkellä Ollikainen opettelee Golden boy -näytelmän käsikirjoitusta. Sitä hän työstää ystävänsä kanssa, tämä kun on tulossa näytelmän koe-esiintymiseen. 

Ollikainen asuu Pohjois-Hollywoodissa ja hän käyttää paikalliseen tapaan manageria. Managerinsa on Lisa Scott

”Manageri saadaan yleensä henkilökohtaisten kontaktien tai toimistojen kautta. Hänen kanssaan keskustellaan projekteista, omista tavoitteista ja esimerkiksi kasvokuvista, joilla kannattaa lähteä eteenpäin.”

Muuten Ollikainen ajattelee niin, että olemalla oma itsensä ja omalla työllään hän saa myytyä osaamistaan Hollywoodin markkinoilla.