Seurakuntien ensi syksyn maksuttomiin lasten päiväkerhoihin ilmoittautuminen on nyt käynnissä

Seurakuntien päiväkerhot toimivat valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman pohjalta ja kerhojen ohjaajat ovat kasvatusalan ammattilaisia. Kuva: Sanna Krook

Koulutus

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Seurakuntien päiväkerhot toimivat valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman pohjalta ja kerhojen ohjaajat ovat kasvatusalan ammattilaisia. Päiväkerhojen tavoitteena on tukea lapsen yksilöllistä ja kokonaisvaltaista kasvua, kehitystä ja oppimista yhteistyössä vanhempien kanssa. Oppiminen tapahtuu monipuolisen ja innostavan toiminnan siivittämänä.

”Kerhossa leikitään, lauletaan, askarrellaan ja ulkoillaan. Lapset ovat useimmiten innoissaan kaikesta mitä kerhossa tehdään. Kun lapsilta kysytään, usein he sanovat leikkimisen olevan mukavaa. Eväiden syönti on myös tärkeää kerhossa”, kuvailee Haukiputaan seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaaja Outi Palokangas.

Kristillisyys näkyy toiminnassa

Päiväkerho antaa lapselle kokemuksen ryhmässä toimisesta, mutta myös aikuisen syliä ja läsnäoloa. Ryhmässä opetellaan hyväksymään erilaisuutta ja olemaan kaikkien kanssa.

”Päiväkerhossa voi syntyä myös jopa elinikäisiä ystävyyssuhteita”, Palokangas kertoo.

Toiminta pohjautuu kristilliseen arvomaailmaan ja ihmiskäsitykseen — ajatukseen, että jokainen ihminen on omana itsenään arvokas ja ainutlaatuinen. Kristillisyys näkyy muun muassa siinä, että päiväkerhossa kerrotaan Raamatun kertomuksia ja käydään kirkkovuotta läpi lapsen tasoisesti. 

Päiväkerhoja järjestetään viidessä Oulun ev.-lut. seurakunnassa: Haukiputaan, Karjasillan, Kiimingin, Oulujoen ja Oulunsalon seurakunnissa. Päiväkerhot alkavat viikolla 33. Ilmoittautuminen päättyy 14.5.

Kiimingin seurakunnan alueella järjestetään myös pikkukouluja. Pikkukouluun käytetään Oulun kaupungin palveluseteli ja ilmoittautuminen on osoitteessa varhaiskasvatus.ouka.fi/login.

Päiväkerhotyhmistä saa lisätietoa ja niihin ilmoittaudutaan osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/paivakerho.