Voiko kaupunkia kehittää pelaamalla? Sitä voi testata CityLabs-festivaalin kaupunkiseikkailupelillä

Älypuhelimen avulla pelattava kaupunkiseikkailupeli alkaa Rotuaarilta ja päättyy Snellmanin puistoon. Kuva: Sanna Krook

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

CityLabs-festivaali on kaupunkilaisille avoin tapahtuma, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen eurooppalaiset UNIC-yhteistyöyliopistot sekä kaupunkilaiset. Tapahtumaan sisältyy tieteellinen konferenssi, Uniikki Oulu -kaupunkiseikkailupeli sekä kaikille avoin olohuone ja kulttuurikahvila -tapahtuma.

Kaikille avoin olohuone ja kulttuurikahvila -tapahtuma järjestetään Rotuaarin aukiolla torstaina 16. kesäkuuta kello 12–16. Järjestäjät lupaavat kaupunkilaisille mahdollisuuden nauttia musiikista ja kulttuurikahvilan tarjoamista ilmaisista pullakahveista.

Kaupunkiseikkailupeli Uniikki Oulu avautuu 11.–17. kesäkuuta väliselle ajalle, ja on pelattavissa ympäri vuorokauden. Noin neljän kilometrin mittainen reitti alkaa Rotuaarilta ja päättyy Snellmanin puistoon.

Peliä pelataan älypuhelimen avulla. Peliin tarvitaan ActionTrack-mobiilisovellus, joka on ladattavissa veloituksetta Google Play-sovelluskaupasta tai App Storesta. Peli on pelattavissa suomen tai englannin kielellä.

Kaupunkiseikkailussa päättelytaito ja Oulu-tietoisuus joutuvat koetukselle, minkä lisäksi pelissä pääsee vaikuttamaan siihen, miltä huomisen Oulu voisi näyttää. Reitti kulkee läpi historiallisten paikkojen ja merellisten maisemien. Kaupunkiseikkailu sopii sekä yksin että ystävien kanssa pelattavaksi.

Peli on suunniteltu yhdessä Oulun kaupungin, Oulu2026-hankkeen ja Oulun Liikekeskuksen kanssa. Pelanneiden ja yhteistietonsa jättäneiden kesken arvotaan myös palkintoja.

Yliopistojen ja kaupunkien yhteistyötä

Eurooppa-yliopistot ovat EU-maiden korkeakoulujen verkostoja, jotka toimivat yhdessä opiskelijoiden, opettajien, tutkijoiden ja ympäröivien yhteiskuntien hyväksi. UNIC-verkostoon kuuluu kahdeksan yliopistoa eri puolilta Eurooppaa.

Ne keskittyvät edistämään koulutusyhteistyötä sekä ratkomaan jälkiteollisten jäsenkaupunkien haasteita. Keskeisenä toimintamallina on osallistaa kaupunkilaisia älykkääseen ja kestävään kaupunkisuunnitteluun sekä vahvistaa yliopistojen ja kaupunkien yhteistyötä.

Oulussa tämä kytkeytyy väestönkasvuun ja uudenlaisiin kaupunkikehittämisen mahdollisuuksiin.

CityLabsin työpajoissa käsitellään muun muun muassa kaupunkisuunnittelun roolia pandemioiden ehkäisemisessä, kulttuuriperintöä ja kestävää turismia, monimuotoisuuden edistämistä urheilun keinoin sekä jälkiteollisten aluiden ja rakennusten uutta yhteisöllistä käyttöä. Työpajat pidetään englanniksi.

Lisätietoja CityLabs-festivaalista tästä linkistä.

Lue myös