Tuiran monitoimitalon rakentaminen alkaa heti – valmistumisessa tähdätään kesään 2025

Uuden monitoimitalon vieressä, Koskitie 27, sijaitsee vuonna 1900 rakennettu, suojeltu koulurakennus. Se liitetään uuteen monitoimitaloon yhdyskäytävällä. Kuvat: Oulun kaupunki/Verstas Arkkitehdit

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

 

Uusi monitoimitalo rakennetaan Ouluun Tuiraan nykyisen suojellun puukoulun yhteyteen, mikä liitetään uuteen monitoimitaloon yhdyskäytävällä. Tuiran monitoimitaloon tulee tiloja yhtenäiselle peruskoululle, kirjastolle, nuorisopalveluille ja Oulu-opistolle.

Kaupunkikuvallisesti vaativaan paikkaan sijoitetun uudisrakennuksen suunnittelusta on vastannut Verstas Arkkitehdit Oy. Monitoimitalo rakennetaan kokonaisurakkana.

”Rakennuspaikka on haastava: laadukas ja osaava suunnittelu sekä yhtä lailla laadukas ja osaava rakentaminen ovat tärkeässä roolissa tässäkin hankkeessa. Etenemme luottavaisin mielin rakentamisvaiheeseen NCC:n kanssa”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Juha Melamies Oulun Tilapalveluista.

Tuiran monitoimitalon on arvioitu valmistuvan vuoden 2025 kesäkuussa. Hankkeen hinta-arvio on 26,8 miljoonaa euroa.

Yhdistetään vanhaan rakennukseen

Rakennuksen suunnittelua, rakentamista ja käyttöä ohjaavat kaupungin asettamat tavoitteet: elinikäinen oppiminen, kuntalaistoiminnan vahvistaminen, kulttuurisensitiivisen toimintaympäristön luominen, halu parantaa yhdenvertaisuutta ja esteettömyyttä sekä pyrkimys vähentää terveydelle haitallisia kemikaaleja lasten kasvuympäristössä. Yhtenäiseen peruskouluun tulevat luokka-asteet 0.–9. ja koulussa tulee opiskelemaan noin 650 lasta ja nuorta.

Suojeltu koulurakennus jää paikoilleen.

Uusi Tuiran monitoimitalo rakennetaan vuonna 1974 rakennetun, ja jo tontilta pois puretun, koulun tilalle. Uuden monitoimitalon viereen jää vuonna 1900 rakennettu, suojeltu koulurakennus. Se liitetään uuteen monitoimitaloon yhdyskäytävällä.

Kokonaisurakkana rakennettavan monitoimitalon suuruus on noin 8 500 neliötä.

”Monitoimitalosta tulee monimuotoinen ja näyttävä rakennus Tuiraan. NCC:n vahvuus on juuri tällaisissa vaativissa rakennushankkeissa, joissa tilaaja kiinnittää erityistä huomiota urakoitsijan osaamiseen ja suorituskykyyn”, NCC:n toimialajohtaja Frej Weurlander sanoo.