Tonnin idea -kilpailu tuottaa nettisivut lapsille ja kukkajakelun ikääntyneille

Outi Aavaluoto vastaa Pekurinkulman yhteisötilassa toteutettavasta lasten tiede- ja taidekerhon nettisivujen tekemisestä, joka on toinen Tonnin idea -kilpailun voittajista. Kuva: Henna Saarenketo / arkisto

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupungin yhteisötoiminnan ja Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamarin järjestämä Tonnin idea -kilpailu oli käynnissä toukokuusta heinäkuuhun. Tänä vuonna kilpailusta löytyi kaksi voittajaa, ja molemmat saavat palkintona 1500 euroa ideansa toteuttamiseen.

Voittajaideat ovat lasten tiede- ja taidekerholaisten projekti, jossa lapset toteuttamat omat nettisivut, sekä kukkajakelu ikääntyneille -tempaus.

Lasten nettisivut tehdään lasten tiede- ja taidekerhossa Pekurinkulman yhteisötilassa, ja vastuuhenkilönä on Outi Aavaluoto. Tarkoituksena on opettaa lapsille html-kieltä ja digimarkkinointia.

Kukkajakelun ikääntyneille toteuttaa Leena Kokko. Tempaus toteutetaan niin, että kukkia jaetaan eri puolilla Oulua: Haukiputaan torilla, Höyhtyän ostoskeskuksessa, City-market Ruskossa ja Kaakkurin asukastuvan edessä.  

Tonnin idea -kilpailu järjestettiin ensimmäisen syksyllä 2021, ja rahoitusta kaupunkilaisten ideoihin jaettiin nyt kolmannen kerran.