Toimijat Nallikarin uuteen majoitus- ja liiketilarakennukseen on valittu – katutasossa ravintola, elämyskeskus sekä hyvinvointipalveluja tarjoava yritys

Nimikilpailun perusteella uusi liikerakennus sai nimekseen Nallikarin Aalto. Kaikki uudet merinäköalalla olevat huoneistot puolestaan nimetään erikseen, mutta yhteisesti niitä kutsutaan nimellä Aalto Apartments. Kuva: Nallikari Seaside

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Nallikarista kehitetään parhaillaan ympärivuotista kohdetta meren äärellä. Vuokrasopimukset Nallikari Seaside Oy:n rakentamaan majoitus- ja liiketilarakennuksen liiketiloihin on allekirjoitettu ja rakennuksen avautumista ensi vuoden alussa odotetaan toiveikkain mielin.

Rakennuksessa tulee olemaan korkeatasoisia lomahuoneistoja, ravintola, elämyspalvelut & välinevuokraamo sekä hyvinvointipalveluja tarjoava yritys. Palvelutarjontaa meren ja rannan äärellä parantavat lisäksi rakennuksen yhteyteen rakennettavat julkiset suihku- ja wc-tilat.

”Saadessani tiedon mahdollisuudesta vuokrata Nallikarinrantatien varren uusi majoitus- ja liiketilarakentamiselle varattu tontti käyttööni, lähdin heti suunnittelemaan matkailijaa palvelevaa kokonaisuutta. Siitä syntyi toiminta-ajatus nyt rakenteilla olevalle ja loppuvuodesta valmistuvalle rakennukselle”, kommentoi Nallikari Seaside Oy:n toimitusjohtaja Sirpa Walter.

”Yhteistyössä liiketiloihin tulevien yritysten kanssa kehitämme palvelutarjontaa niin paikallisille kuin matkailijoillekin. Alue on tärkeä lähivirkistysalue muun muassa Toppilansaaren ja uuden tulevan asuntomessualueen asukkaille ja myös muille oululaisille. Samalla paikka kehittyy alueena, joka kiinnostaa matkailijoitakin läheltä ja kaukaa”, jatkaa Walter.

Nallikari saa uuden ravintolan

Nallikarin alueen ravintolatarjonta täydentyy, kun ProDine Oy avaa Nallikariin kolmannen ravintolansa. Uusi ravintola tuo Nallikariin mukanaan tuulahduksen Italiaa, sillä ravintola rakentuu aidon ja alkuperäisen italialaisen pizzauunin ympärille ja ravintoloitsijat aloittavat italialaisten viinien maahantuonnin.

”On hienoa päästä jatkamaan yrityksemme kasvutarinaa juuri Nallikarissa. Aloitimme toimintamme Ravintola Nallikarista vuonna 2014 ja olemme näiden vuosien aikana nähneet alueen potentiaalin ja vetovoimaisuuden”, kommentoi ProDine Oy:n yrittäjä ja toimitusjohtaja Janne Gehör.

”Toivomme, että Bistoria Patiosta syntyy oululaisten ympärivuotinen olohuone, jonne kokoonnutaan nauttimaan italialaisen keittiön antimista ja merellisestä tunnelmasta. Ravintolassa varmasti kohtaavat niin oululaiset kuin matkailijat ympäri maailman”, Gehör jatkaa.

Nallikarin yrittäjät odottavat innolla tulevaisuutta ja ovat täysillä mukana alueen vetovoiman vahvistamisessa.

Välinevuokrausta ja ohjelmapalveluja

Vuodesta 2017 asti Oulussa toiminut matkailu- ja aktiviteettipalveluja tarjoava Finnaction Oy avaa kiinteän toimipisteen Nallikariin. Elämyskeskus ja välinevuokraamo tulee palvelemaan sekä paikallisia että matkailijoita ja kasvattamaan alueen palvelutarjontaa.

”Nallikarin keskuksemme tulee tarjoamaan erilaisia safari- ja välinevuokrauspalveluita, joihin kuuluvat esimerkiksi melonta ja sup-lautailu kesäisin ja liukulumikenkäily talvisin. Ympäri vuoden tulemme tarjoamaan maastopyöräilyä ja kalastusta. Näin kattava aktiviteetti- ja vuokravälinevalikoima saadaan nyt ensimmäistä kertaa aivan merellisen Oulun sydämeen”, Finnaction Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Auno kommentoi.

”Ydinajatuksemme on yhdistää liikunnallisuus Oulun seudun kauniiseen luontoon ja tarjota elämyksellisiä aktiviteetteja niin Oulussa asuville kuin kotimaisille ja kansainvälisille matkailijoille. Olemme todella ylpeitä ja innoissamme siitä, että saamme tuoda palveluvalikoimamme ja ammattitaitoisen tiimimme näin keskeiselle paikalle. Osana uudistuvaa Nallikaria pääsemme luomaan Oulusta matkailukaupunkia meren äärellä”, Auno jatkaa.

Terveys- ja hyvinvointipalveluja 

Kokonaisvaltaisia ja vastuullisia terveys- ja hyvinvointipalveluja yli 30 vuoden ajan Oulun seudulla tarjonnut perheyritys Oulunseudun Fysioterapia kasvaa ja avaa uuden toimipisteensä Nallikariin.

Yrityksen toimitusjohtaja Sirpa Erho näkee Nallikarissa suuren potentiaalin ja iloitsee uuden toimipisteen perustamisesta.

”Mielestämme kaikilla liikuntarajoitteisiin ja toimintakykyyn katsomatta tulee olla mahdollisuus lähteä matkalle. Sen vuoksi haluamme tuoda palvelumme Nallikariin aivan matkailun ytimeen. Fysioterapialla haluamme ennaltaehkäistä vaivojen syntymistä ja parantaa asiakkaidemme elämänlaatua. Ammattitaitoisen henkilökuntamme palveluista uusissa laadukkaissa tiloissa pääsevät näin hyötymään sekä paikalliset asukkaat että Nallikarissa vierailevat matkailijat”, Erho toteaa.

Nallikarin Aalto

Uusi rakennus sai vastikään somessa pidetyssä kyselyssä useita nimiehdotuksia; vastaajia oli yli 700 ja jokaisella oli useampia ehdotuksia uutuuden nimeksi. Aalto oli yksi ehdotetuimpia, johon valinnan tehnyt raatikin mieltyi: näin tätä uutuutta kutsutaankin jatkossa Nallikarin Aalloksi.

Kaikki nämä uudet merinäköalalla olevat huoneistot puolestaan nimetään erikseen, mutta yhteisesti niitä kutsutaan nimellä Aalto Apartments.