Talousjohtaja Jukka Weisell – Oulun koronalasku on 33 miljoonaa euroa

"Oulun kaupungin osuus kunnille suunnattavasta tuesta on noin 36 miljoonaa euroa", toteaa kaupungin talousjohtaja Jukka Weisell. Kuva: kaupungin kuva-arkisto.

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Annu Maarit Höttönen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Hallitus julkisti eilen vuoden 2020 neljännen lisätalousarvioesityksensä. Kuntia ja sairaanhoitopiirejä tuetaan yhteensä noin 1,4 miljardia eurolla.

Oulun talousjohtaja Jukka Weisell arvioi, että Oulun kaupungin osuus kunnille suunnattavasta tuesta on noin 36 miljoonaa euroa.

”Esityksessä on tekijöitä ja painoarvoja, jotka eivät ole ihan tarkkaan tiedossa, mutta Oulun osuus on tuota luokkaa,” Weisell arvioi.

Lisäksi Oulu hyötyy paketissa olevasta suorasta tuesta sairaanhoitopiireille. Sen suuruutta Weisell ei lähde edes arvailemaan.

”Se voidaan todeta, että tuen ansiosta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tekee ennakoitua pienemmän alijäämän.”

Weisellin arvioimassa 36 miljoonan osuudessa Oululle ei ole mukana lisätalousarvioesityksen sisältämä 159 miljoonan euron valtionavustus lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi.

”Niitä tulee erikseen hakea ja ne yleensä vaativat kaupungin omaa rahoitusosuutta. Siten on vaikea arvioida, ovatko ne varsinaisesti säästöjä tai tuloja kaupungille.”

Oulun koronalasku on 33 miljoonaa euroa

Nyt julkistettu lisätalousarvioesitys ei nosta Oulun kuntataloutta pinnalle. Kaupungin arvio kuluvan vuoden alijäämäksi ennen tukipakettia oli 102 miljoonaa euroa. Hallituksen tuen myötä alijäämä asettuu noin 66 miljoonaan euroon. Vuoden 2020 talousarviossa, joka laadittiin ennen koronaepidemiaa, alijäämä oli vielä 33 miljoonaa euroa.

”Tästä voidaan laskea, että Oulun kaupungin koronalasku on 33 miljoonaa euroa”, Jukka Weisell sanoo.

Lue myös