Suosittu ja edullinen päiväliikkujan kuntokortti jää käyttöön uimahalleihin ja kuntosaleille

Päiväliikkujan kuntokortilla voi osallistua myös vesivoimisteluihin uimahalleissa. Kuvat: Oulun kaupungin kuva-arkisto

Julkaistu: Kirjoittaja: Hanna Sankala-Sivula

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Liikuntapalveluissa otettiin viime syyskuussa käyttöön vuoden pilottijakson ajaksi uusi kuntoilukortti, päiväliikkujan kuntokortti. Hyvän asiakaspalautteen ja kokemusten perusteella päiväliikkujan kuntokortti jää toistaiseksi liikuntapalveluiden myyntivalikoimaan.

Päiväliikkujan kuntokortin voi ostaa joko liikuntapalveluiden kuntosaleille tai uimahalleille. Kortti on verrattain edullinen, sillä kolmen kuukauden hinta kortille on 30 euroa. Vastaavalle ajalle hankittuna aikuisten kuukausikortti maksaa 135 euroa. Uudenlaisen korttityypin tavoitteena on ollut erityisesti tavoittaa niitä oululaisia, joiden maksukyky on syystä tai toisesta alentunut.

”Päiväliikkujan kuntokortille on ollut suuri kysyntä. Kuntalaisilta tulleen hyvän palautteen perusteella päätimme jatkaa sen käyttöä toistaiseksi”, kertoo Oulun kaupungin liikuntajohtaja Niina Epäilys.

Päiväliikkujan kuntokortteja on myyty tähän mennessä reilu 1500, joista noin kaksi kolmannesta uintikortteja ja loput kuntosalikortteja. Käyntikertoja korteilla on kertynyt noin 23 500, joista uintikäyntejä on 15 700 ja kuntosalikäyntejä 7 800.

Päiväajan liikkujille

Päiväliikkujan kuntokorttia voi käyttää arkisin kello 16 asti, mutta liikuntapaikkaan sisään on tultava viimeistään kello 15.30. Viikonloppuisin kortti käy kunkin liikuntapaikan aukioloaikojen mukaisesti.

Päiväliikkujan kuntokortin voi ostaa, jos on työtön, opiskelija, eläkeläinen, osatyökyvyttömyyseläkkeellä, omaishoitaja, toimeentulotuella tai kuntoutustuella. Myös opiskelijat ja työttömät, jotka ovat sairauspäivärahalla, voivat ostaa päiväliikkujan kuntokortin.

Päiväliikkujan kuntokortin voi ostaa liikuntapaikkojen palvelupisteistä tai Oulu10-palvelupisteistä. Alennukseen oikeuttava todistus näytetään kortin oston yhteydessä. Todistukseksi käy esimerkiksi Kelan päätös etuudesta. Myös kuvallinen henkilöllisyystodistus tarvitaan mukaan.

Kuntokortti ladataan OuluCardille. OuluCard maksaa 3 euroa. Kuntokortti on voimassa ostohetkestä lähtien 90 päivää. Etukäteen korttia ei siis voi ladata.

Diagnooseja ei kysellä

Joidenkin muiden kaupunkien liikuntapaikoissa on käytössä erityisliikuntakortti, jonka voi saada esimerkiksi tietyn sairauden tai vamman perusteella. Myös Oulun kaupungin liikuntapalveluille tuli toiveita erityisryhmien huomioimiseksi hinnoittelussa.

”Teimme Oulussa oululaisen version, jossa on huomioitu maksukykyisyys perusteena kuntoliikkujan päiväkortin saamiseksi, ei diagnoosiperusteisuus”, Epäilys kertoo.

Erityisesti päiväliikkujan kuntokortista hyötyvät ne asiakasryhmät, jotka ovat aikaisemmin maksaneet uinnista tai kuntosalista aikuisten pääsymaksun. Tällaisia ovat olleet esimerkiksi omaishoitajat, kuntoutustukea saavat henkilöt sekä alle 65-vuotiaat eläkeläiset. 65 vuotta täyttäneille on jo aiemmin ollut olemassa oma seniorikorttinsa.

”Näppituntuma on, että ainakin opiskelijat ja eläkeläiset ovat löytäneet päiväliikkujan kuntokortin. Tilastoja eri ostajaryhmistä ei kuitenkaan pidetä.”

Vesivoimistelut odottavat

Päiväliikkujan kuntokortin voi ostaa joko uimahalleille tai kuntosaleille. Myös molempiin paikkoihin voi ostaa omat korttinsa. Uintikortti käy Oulun uimahalliin Raksilaan, Raatin uimahalliin sekä Vesi-Jatuliin Haukiputaalle. Kuntokortilla voi osallistua myös vesivoimisteluihin, myös virtuaalivesivoimisteluihin.

”Raksilan virtuaalivesivoimistelulaite on ollut suosittu”, Epäilys vinkkaa.

Kuntosalikortti käy Ouluhallin uudella kuntosalilla, Oulun uimahallilla Raksilassa, Raatin uimahallilla, Jatulin liikuntakeskuksessa ja Oulunsalon liikuntakeskuksessa. Kuntokorteilla ei voi osallistua ohjattuihin kuntosaliryhmiin, mutta normaaleihin kuntosaliopastuksiin yleisövuoroilla voi tulla mukaan. Opastukset alkavat syyskuun alkupuolella.

Mies venyttelee kuntosalilla.
Ouluhallin uusi kuntosali on yksi niistä kuntosaleista, johon voi tulla treenaamaan päiväliikkujan kuntokortilla.