Siivenkantama voitti Hartaansillan suunnittelukilpailun

Hartaansillan kilpailun voittajatyöksi on valittu linnunsiipiä muistuttava Siivenkantama. Kuva: Insinööritoimisto Pontek Oy

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kilpailun voittajaksi valittiin tuomariston yksimielisellä päätöksellä insinööritoimisto Pontek Oy:n laatima kilpailutyö Siivenkantama. Siivenkantama on kaksijänteinen teräksinen kaarisilta, joka luo Oulujoen suistomaisemaan kevyen lintumaisen hahmon tunnusmerkiksi Hartaanselänrannan uudelle asuinalueelle.

Tuomariston mielestä Sillankantama täytti parhaiten kilpailukriteerit.

”Ratkaisu omaa maamerkkiluonteen ja on myös uniikki, siro, elegantti sekä teknisesti innovatiivinen ja toteuttamiskelpoinen. Suunnittelutyön erityisinä vahvuuksina pidettiin myös sen luomia mahdollisuuksia asukkaiden kohtaamiselle, molempiin päihin toteutettua ympäristösuunnittelua ja valaistusratkaisuja”, tuomaristo perustelee.

Kaksi kunniamainintaa

Kilpailuehdotuksia saapui kahdeksan kappaletta. Palkintolautakunta arvioi kilpailutyöt, ja voittajatyö sekä kaksi kunniamainintaa julkaistiin ympäristötalolla järjestetyssä tilaisuudessa 18. marraskuuta. Tilaisuus lähetettiin suorana kaupungin YouTube-kanavalla.

Kilpailuehdotusten arvioinnissa tärkeimpinä ominaisuuksina tarkasteltiin sillan soveltuvuutta paikkaan ja kaupunkikuvaan, ehdotuksen kykyä luoda ja vahvistaa Hartaanselänrannan identiteettiä sekä sillan teknistaloudellista toteuttamiskelpoisuutta.

Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa WSP Finland Oy:n kilpailutyölle Seilinki ja Sitowise Oy:n kilpailutyölle Mainingit. Mainingin kunniamaininta annettiin rohkeasta ja innovatiivisesta puumateriaalin käytöstä. Seilingin kunniamaininta annettiin puolestaan sirosta ja elegantista kilpailuehdotuksesta.

Kilpailutyöt ovat nähtävillä Hartaanselänrannan verkkosivuilla. Voittajatyö sekä kunniamaininnan saajat esitellään myös tarkemmin Ympäristötalon ala-aulaan tulostetuilla suunnitteluplansseilla. Tavoitteena on, että sillan budjetointi sisällytetään kaupungin vuoden 2022 talousarvioon.

Kilpailu järjestettiin ilmoittautumiskutsukilpailuna, ja kilpailuun valittiin Insinööritoimisto Pontek Oy, Insinööritoimisto Ponvia Oy, Ramboll Finland Oy, Sitowise Oy ja WSP Finland Oy.

Lisätietoja tästä linkistä