Sanginjoen Loppulaan rakennetaan uusi pysäköintialue – keskukseen etsitään edelleen yrittäjää

Erikoissuunnittelija Ulla Matturi Metsähallituksen Luontopalveluista (vas.) ja Ari-Pekka Auvinen Loppulan ystävät ry:stä toivovat Loppulalle vilkasta käyttöä myös talvisin. Kuva: arkisto/Anne Laurila

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Sanginjoen uusi pysäköintialue rakennetaan Loppulan viereen Korpiseläntien varteen. Alue on noin 1200 neliön suuruinen ja sillä on tilaa noin 35 henkilöautolle ja linja-autolle. Uudet parkkipaikat tulevat tarpeeseen.

”Loppulan piha-alue on pieni, eikä sitä ole suunniteltu parkkipaikaksi. Pihalle pysäköiminen voi aiheuttaa vaaratilanteita. Loppula on Sanginjoen keskiössä, se on päätien varrella ja monen tapahtuman pääpaikka, joten on luonnollista, että sen yhteydessä on pysäköintialue”, kertoo erikoissuunnittelija Ulla Matturi Metsähallituksen Luontopalveluista.

Uusi pysäköintialue on osa koko Sanginjoen ja Loppulan alueen kehitystyötä. Loppulan tilasta vastaava Loppulan ystävät ry etsii tilalle parhaillaan yrittäjää.

”Pysäköintialue on erittäin positiivinen asia. Retkeilijöiden kannalta se on hyvällä paikalla, sille on helppo tulla ja sen löytää varmasti. Loppulan yritystoiminnan kannalta pysäköintitila on suorastaan menestymisen ehto. Nykyinen tilanne on aivan kestämätön, mutta jatkossa paikalle voi tulla vaikka linja-autollinen porukkaa. Ajatuksena on, että ajan myötä Loppulasta muodostuisi Sanginjoen sydän, ja pysäköintialue lisää kannattavan liiketoiminnan mahdollisuutta”, summaa Ari-Pekka Auvinen Loppulan ystävät ry:stä.

Talviretkeilyä ja huussi

Parkkipaikan rakentaminen alkaa tämän viikon lopulla. Aluksi tulevalta pysäköintialueelta kaadetaan puut. Turvallisuussyistä Korpiseläntien liikennettä on rajoitettu puunkaatourakan aikana. Tie on hetkittäin suljettu, mutta urakoitsija päästää autoja ajamaan läpi. Alueella liikkuvien on siis syytä varautua pieneen odotteluun.

Uusi pysäköintialue valmistuu lokakuun loppuun mennessä. Syysretkeilijöiden lisäksi pysäköintialue palvelee myös talviretkeilyä, sillä suunnitelmissa on pitää se aurattuna ja tuoda paikalle talveksi väliaikainen huussi. Myöhemmin parkkipaikalle on tarkoitus rakentaa pysyvä esteetön käymälä.

Metsähallituksen Luontopalvelut laatii parhaillaan pitkän tähtäimen suunnitelmaa Sanginjoen alueen kehittämisestä. Suunnitelma valmistuu vuoden loppuun mennessä. Tämän kesän aikana Sanginjoella on pidetty polttopuuhuolto säännöllisenä, purettu vaurioituneita rakenteita ja tehty karttamateriaaleja maastoon ja asiakkaille jaettavaksi. Lisäksi alueen suunnittelun pohjaksi on kerätty runsaasti käyttäjäkokemuksia ja näkemyksiä laajan kyselyn ja työpajojen kautta.

Sanginjoen luonnonsuojelualue siirtyi alkuvuonna valtion omistukseen ja Metsähallituksen Luontopalvelujen hoitoon.

Lue myös