Rotuaarin vaalikylässä innostunutta kuhinaa ennakkoäänestyksen alla

Vaalikylä on avoinna Rotuaarilla 18.3.–1.4. 2023. Kuvat: Antti A.T. Leinonen

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Rotuaarille on sijoitettu kymmenen puista ja punasävytteistä vaalikojua. Kahdessa rivissä vastakkain seisovat kopit muodostavat keskenään vaalikylän, jonka järjestämisestä vastaa kunnan keskusvaalilautakunta.

Mun Oulu pysähtyi muutaman satunnaisesti valitun kojun kohdalla tutustumassa tarjontaan ja rupattelemassa yleisestä vaalitunnelmasta.

Osmo Sarajärvi Haukiputaalta kertoi keskustan kopilla, että ihmiset ovat olleet kiinnostuneita ehdokkaista.

”On tullut rehellistä ja suoraa palautetta. Ihmiset ovat kertoneet niin toiveista kuin myös siitä, että mitä hyvää näkevät keskustan toiminnassa”, sanoo Osmo Sarajärvi keskustapuolueen vaalikojulla.

Keskustan kojulla on tarjolla muun muassa kahvia, karkkia, pipareita, leipää ja vaalilehtiä.

Sdp:n kojulla päivystänyt Iikka Kokkoniemi Oulusta arvioi, että ihan kaikki eivät ole valinneet vielä ehdokastaan.

Sosiaalidemokraattien kopissa on tarjolla esimerkiksi kauppakärrypoletteja, tikkareita, keksiä ja kahvia.

”Vaikka on maanantai ja suuri osa ihmisistä on töissä, niin ylipäätään tosi hyvin käynyt porukkaa ja ihmiset olleet iloisia. Positiivinen huomio on ollut se, että ihmisiä kiinnostaa politiikka, ja on halua tulla juttelemaan politiikasta ja kysymään mitä mieltä ollaan asioista. Se minusta on tärkeintä, että uskalletaan käydä kyselemässä ja myös kertomassa omia mielipiteitä siitä, miten asioita pitäisi tehdä. Avointa ja hyvää keskustelua on käyty kyllä koko päivä”, summaa jutustelujen antia vaalityöntekijä Iikka Kokkoniemi.

Kokoomuksen kopilla Mervi Haahti Oulusta kertoo vaikutelmistaan, etteivät kaikki ole ihan selvästi tehneet vielä valintaansa, ja ihmisiä onkin kehotettu käyttämään vaalikonetta.

Oulun Kokoomusseura ry:n puheenjohtaja Mervi Haahti sanoo, että osalla ihmisistä on hyvinkin haastavia kysymyksiä.

”Kysymyksistä välittyy se, miten on ajateltu ne omat agendat ja minkälaisen ehdokkaan haluaa eduskuntaan.”

Haahti esittelee kopin sisältämää tarjontaa ja kertoo sen vaihtelevan hieman aina sen mukaan, että kuka ehdokas on koppia varannut käyttöönsä.

”Lämmikettä löytyy, kahvia sekä teetä. Lisäksi on erinäistä pikkupurtavaa, nenäliinoja, makkaraa, Tuohinon tilalta paikallista kaurapuuroa, tulitikkuja ja lehtiä. Sekä on arvonta, jossa voittopalkintona käsintehty lintukoto.”

Eduskuntavaalien ennakkoäänestysaika on 22.3.–28.3.2023. Varsinainen vaalipäivä 2.4. Lisätietoa vaaleista ja ennakkoäänestyspaikoista tästä linkistä.