Raksilan elämysareenalle etsitään nyt toimintamallia ja yhteistyökumppaneita

Alustavassa suunnitelmassa on areena oheistiloineen, harjoitusjäähalli, 200 huoneen hotelli, kaupallisia tiloja, ravintoloita, kokous- ja konferenssitiloja, pysäköintilaitos ja toimistotiloja. Kuva: Arkkitehdit Kontukoski Oy

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupunki esitteli viime viikolla Oulun tapahtuma- ja elämysareenahanketta Tampereella Kiinteistöalan vuosiseminaarin yhteydessä. Samalla kaupunki kartoitti areenan toteuttamisesta kiinnostuneita yhteistyökumppaneita.

Tulevan markkinavuoropuhelun aikana kaupunki etsii yhdessä kiinteistökehittäjien ja -sijoittajien kanssa parasta liiketoimintamallia areenan toteuttamiseksi Ouluun.

Oulun kaupunki laati toukokuussa 2022 toiminnallisen ja taloudellisen selvityksen tapahtuma- ja elämysareenan toteuttamisedellytyksistä.

Tämän pohjalta hankkeelle etsitään nyt markkinavuoropuhelun aikana yhteistyökumppanit sekä toteutus- ja liiketoimintamalli. Markkinavuoropuhelun jälkeen kaupungilla on valmiudet päättää areenahankkeen etenemisestä.

Palvelee puolta Suomea

Areenan keskeinen sijainti hyvien liikenneyhteyksien ja uudistuvien matkustuspalveluiden yhteydessä on loistava. Tontti sijaitsee Raksilassa, Oikeus- ja poliisitalon paikalla. Areenan välittömään yhteyteen on toteutumassa myös uusi Oulun asemakeskus. Sijaintinsa puolesta areena palvelee puolta Suomea, ja markkina-alue ulottuu myös pohjoisen Ruotsin ja Norjan alueille.

”Oulun veto- ja pitovoiman parantaminen ovat kaupunkistrategian mukaisesti toimintamme keskeisiä tavoitteita. Meillä on iso tarve kansainvälisen tason kulttuuri-, liikunta- ja konferenssitapahtumien tiloille, ja samalla kaupunkimme positiivinen väestökehitys sekä areenan laaja markkina-alue takaavat, että elämyksille riittää myös kysyntää. Kaupunki on sitoutunut areenahankkeen edistämiseen”, toteaa yhdyskuntajohtaja Marko Kilpeläinen.

Suunnittelun lähtökohtana on noin 35 000 kerrosalaneliön kokoinen areena, johon parhaimmillaan mahtuisi 12 000-13 000 ihmistä. Tilassa järjestettävässä jääkiekko-ottelussa katsojakapasiteetti olisi noin 10 000 katsojaa.

Oulun tapahtuma- ja elämysareena on toteutuessaan yksi Oulun vaikuttavimmista kaupunkikehittämisen hankkeista, jonka myötä keskustaan syntyy lisää työpaikkoja, palveluita, kauppoja sekä tilaa tapahtumille ja kulttuurille.

Hankkeen eteneminen on vielä kesken, joten lopullista toteutumisaikataulua ei ole vielä tiedossa.

Oulu isännöi Euroopan kulttuuripääkaupunkina vuonna 2026.