Presidentti nimitti Pekka Asikaisen kenttäpiispaksi: ”Nato-jäsenyys tuo vahvasti uutta ulottuvuutta tehtävään”

"Minulla on kiitollinen mieli seurakuntayhtymän työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja koko verkostoa kohtaan", sanoo valtakunnalliseen virkaan kenttäpiispaksi valittu Oulun seurakuntayhtymän yhtymäjohtaja Pekka Asikainen. Kuva: Sanna Krook

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Pekka Asikainen aloittaa Puolustusvoimien palveluksessa kenttäpiispan virassa kesäkuun alussa. Virka on viiden vuoden määräaikainen virka. 

Asikainen kertoo seurakuntayhtymän tiedotteessa olevansa ylpeä siitä, että voi liittyä arvostamaansa sotilaspappien rivistöön Puolustusvoimien palvelukseen. Hän arvostaa sitä, että tehtävä on valtakunnallinen ja kansainvälinen.

”Suomen Nato-jäsenyys tuo vahvasti uutta ulottuvuutta tehtävään”, sanoo Asikainen.

Kenttäpiispa johtaa puolustusvoimien hengellistä työtä. Hän on valtion virkamies ja kenraalikuntaan kuuluva erikoisupseeri, joka vastaa puolustusvoimissa hengellisen ja henkisen tuen antamisesta ja yhteydenpidosta Suomessa toimiviin kirkkokuntiin sekä uskonnollisiin yhteisöihin. Virkansa puolesta hänellä on läsnäolo- ja puheoikeus piispainkokouksessa ja kirkolliskokouksessa.

Asikainen on sotilasarvoltaan reservin majuri ja käynyt sekä alueellisen että valtakunnallisen maanpuolustuskurssin. Hänellä on teologian ja filosofian tohtorin tutkinnot, ja hän on toiminut Oulun seurakuntayhtymän yhtymäjohtajana helmikuusta 2019 alkaen.

Nimityksen myötä Oulun seurakuntayhtymään tulee avoimeksi yhtymäjohtajan virka.