Paljon kaivutöitä katualueilla Oulussa – myös Oulun Vesi saneeraa useissa paikoissa

Kansalaisia usein kiukuttaa myllerretyt kadut ja rakennustyömaat, mutta kesä on niiden pakollinen sesonkiaika. Kuvituskuva: Ellamari Koutonen

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Valokuitujen kaivutöistä vastaavat operaattorit. Kaivutöitä on tänä vuonna Oulunsalossa, Karjasillalla, Höyhtyällä, Nokelassa, Pateniemessä, Herukassa, Rajakylässä, Myllyojalla, Kirkkokankaalla, Haukiputaalla ja Ylikiimingissä.

Kaivaja laittaa kohteisiin työmaataulun, josta ilmenee yhteystiedot ja työn kesto. Mahdollisista vahingoista, kuten kuten ojarummun tukkeutumisesta tai epäsiististä jäljestä, vastaa kaivutyötä tekevä urakoitsija. Palaute vahingoista tulee osoittaa suoraan kaivu-urakoitsijalle.

Isoja vesijohtotyömaita

Myös Oulun Vesi rakentaa viemäröintejä ja huoltaa vesijohtoverkostoja. Uusista alueista merkittävimpiä ovat Vaakunanrannan asuntomessualue, Korvenkylän, Ritaharjun Vähäojan, Niittyholman, Vesalanmäen sekä Niemenrannan pientaloalueet sekä Haukiputaan Kaakkurinkankaantien teollisuusalue.

Lisäksi viemäröintialuetta laajennetaan Haukiputaan Onganrannan alueelle, mutta saneeraushankkeista suurin on Hietasaaren paineviemärin saneeraus. Vesihuoltoverkostoja uusitaan lisäksi Oulun keskustan alueella, Toppilassa, Rajakylässä, Kontinkankaalla, Limingantullissa, Linnamaalla, Kellossa, Haukiputaalla, Kiimingissä ja Oulunsalossa.

Kaupunki korjaa pinnat alueittain

Oulun kaupunki korjaa jälkityönä omistamiensa katu- ja viheralueiden pinnat. Kaikki korjattavat kohteet ovat kaivulupajärjestelmässä, eikä niiden korjauksista tarvitse olla yhteydessä erikseen kaupunkiin.

Korjauksissa edetään alueittain, eikä korjaustöitä tehdä yksittäisissä kohteissa heti kaivun jälkeen, vaan useimmiten vuoden päästä. Ensimmäisenä korjataan asfaltti- ja kiveyspinnat ja vihertyöt tehdään viimeisenä. Kaivulupien suuren määrän takia korjausten aikataulua yksittäiselle kohteelle ei pystytä kertomaan etukäteen.

Kaikki kaivulupakohteet ovat nähtävissä Oulun Karttapalvelussa osoitteessa kartta.ouka.fi.