Oulun Päivät juhlii näyttävästi ympäri kaupunkia syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna

Tuttuja kappaleita pohjoisesta jälleen luvassa Kuusisaaren päälavalla, kun oululaisia laulattaa Mikko Alatalo perjantaina 1. syyskuuta kello 18. Kuvituskuva: Sanna Krook

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun Päivien aloituspäivänä perjantaina 1. syykuuta Oulu kylässä -festivaalia juhlitaan Kuusisaaressa. Tapahtuman avaa kaupunginjohtaja Seppo Määttä kello 13.

Oulu kylässä -festivaalilla esittäytyy mm. Oulu10-asiakaspalvelu, BusinessAsema, International House Oulu, Kiertokaari, Monikulttuurikeskus Villa Victor, Luuppi ja Dinosauria, Oulu Fab Lab, Oulu Sinfonia, Oulun kaupungin asumis- ja matkailuneuvonnat, kaupungin viestintä, työntekijälähettiläät ja kirjasto, seudullinen ympäristötoimi ja Oulun Teatteri.

Esiintymässä ovat muun muassa Peltokurki, Mikko Alatalo ja kaverikoirat ja telttalavalla ja Kissankoskenrannan sillalla tanssitaan. Tarkempia ohjelmapoimintoja voi tehdä tapahtumakalenterista.

Liputusta ja vanhimman muistamista

Oulun Päivien tapahtumaviikonlopun lauantai on perinteisesti Oulun Päivä. Oulun Päivänä, lauantaina 2. syyskuuta suositellaan kaupungissa liputusta. Oulun kaupunki liputtaa Oulun Päivän kunniaksi valituissa kohteissa. Oulun Päivänä perinteiseen ohjelmaan kuuluu Rumputukset ja julistukset 2. syyskuuta kello 12 Rotuaarin aukiolla. Oulun Päivien puheen pitää Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jarmo Husso. 

Oulun Päivien aikaan muistetaan perinteen mukaisesti myös Oulun nuorinta ja vanhinta asukasta. Muistamiset tehdään sunnuntaina 3. syyskuuta.

Kolme päivää ohjelmaa

Oulun Päivät tarjoaa monipuolista ohjelmaa kolmen päivän ajan. Ohjelmanumeroita on yhteensä yli 80 erilaista. Festivaali on Oulun avoimien ovien tapahtuma, joka tehdään yhdessä oululaisten kanssa.

Ohjelmassa on paljon perinteisiä suosittuja kiertoajeluita ja kävelykierroksia. Oulun satama aukaisee porttinsa yleisölle pitkän tauon jälkeen. Oulun Päivillä nähdään muun muassa perinnetanssiohjelmaa, Kauhuelokuvapiknik, Käsittämätön käsityö -tapahtuma BusinessAsemalla ja Pohjoismaisia laulelmia. Heiton talolla on Oulun Päivien kuntotanssit ja Vesalassa järjestetään Venetsialaiset kokkoineen.

Matkailu kylässä -tapahtuma houkuttelee ihmisiä tutustumaan Oulun seudun matkailun helmiin Rotuaarin aukiolla. Tervatöpinät on tervantuoksuinen koko perheen tapahtuma Toppilansalmen rannalla, tapahtumassa on myös tervatori ja musiikkia. Oulun Ylioppilasteatteri viettää Oulun Päivien yhteydessä 60-vuotissyntymäpäiväänsä. Oulun Päivien ohjelma levittäytyy myös hoitolaitoksiin.

Koko Oulun Päivien ohjelma on nähtävissä täällä: Etusivu – Oulun Päivät – Oulun kaupunki (ouka.fi) Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.