Oulun Latokartanon siltatyömaa valmistui – tukee kolmioraideliikennettä satamaan

Latokartanon ylikulkusilta on osa Väyläviraston Oulun Oritkarin kolmioraiteen rakentamishanketta. Kolmioraide rakennetaan Oritkarin satamaliikenteen tarpeisiin. Kuva: Väylävirasto

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

 

Latokartanon sillan kaikki neljä ajokaistaa on avattu liikenteelle. Sillan länsipuolen kaistat, pyöräbaana ja jalkakäytävä otettiin käyttöön jo toukokuussa.

”Syksyn aikana sillalla on tehty päällystystöitä ja tiemerkintöjä sekä viimeistelty urakka-aluetta”, kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Jouni Vauhkonen.

Samalla Latokartanon sillan poikkeusliikennejärjestelyt ovat päättyneet, ja alueella noudatetaan normaalia 50 kilometriä tunnissa yleisrajoitusta. Silta otettiin käyttöön perjantaina 22. syyskuuta.

Limingantien liikennemäärät kasvavat

Latokartanon uusi ylikulkusilta on edeltäjäänsä leveämpi ja miltei kaksi metriä korkeampi. Aiemmin sillalla oli kaksikaistainen ajoväylä sekä yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä.

”Sillan ali kulkeva uusi kolmioraide ja alueen junaliikenne tarvitsevat lisätilaa. Lisäksi Äimäraution ja Limingantullin liikennemäärien ennustetaan kasvavan”, Vauhkonen taustoittaa sillan uudistamista.

Silta tukee kolmioraiteen etenemistä

Latokartanon ylikulkusilta on osa Väyläviraston Oulun Oritkarin kolmioraiteen rakentamishanketta. Kolmioraide rakennetaan Oritkarin satamaliikenteen tarpeisiin. Latokartanon sillan uudelleen rakentaminen on ollut edellytys kolmioraiteelle. Hankekokonaisuus valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä.

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.