Osallistuvan budjetoinnin kohdeäänestys on auki – anna äänesi, mihin käyttäisit 70 000 euroa

Lisää kukkaniittyjä, nuotiopaikkoja, skeittiramppeja, ulkoliikuntavälineitä vai mitä? Käy antamassa äänesi, mihin 70 000 euroa voisi käyttää. Äänestyslinkki jutun lopussa.

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Omia suosikkejaan voi äänestää 39 ehdotuksen joukosta 28. toukokuuta asti. Kaikkiin ehdotuksiin voi tutustua Osallistu Oulu-sivustolla, missä myös äänestys tapahtuu.

 Äänestyksessä on mukana monipuolisesti ehdotuksia eri aihealueista. Mukana on muun muassa liikuntaan ja ulkoilumahdollisuuksiin, kulttuuriin ja kaupunkiympäristöön liittyviä ehdotuksia.

Äänestäminen tapahtuu verkossa

Äänestää voivat kaikki tänä vuonna 13 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat oululaiset. Jokainen äänestäjä voi äänestäessään valita koko summalla useita ehdotuksia tai vain yhden itselle tärkeän kohteen. Äänestystulosten perusteella kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset, jotka mahtuvat 70 000 euron budjettiin.

Äänestäminen tapahtuu sähköisesti tunnistautumalla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Oulun kaupungin koulujen oppilaat voivat äänestää myös koulutyössään käyttämillään Mpassid-tunnuksilla. Osallistu Oulu-sivustolta löytyy myös yhteystiedot, joihin voi olla yhteydessä, jos on kysymyksiä äänestyksestä tai sivuston käytöstä.

Kaupunki vastasi kaikkiin ideoihin

Oululaisilta kerättiin ideoita oman alueensa ja koko kaupungin kehittämiseksi tammi-helmikuun aikana Osallistu Oulu-sivustolla. Ideat käsiteltiin ja kaikki toteuttamiskelpoiset ideat jatkokehitettiin äänestysehdotuksiksi kaupungin asiantuntijoiden ja eri toimijoiden kanssa. Toteuttamiskelpoisuudessa huomioitiin esimerkiksi, onko ideaa mahdollista toteuttaa käytettävissä olevalla summalla, sen toteuttamisen aikataulu ja onko idea jo toteutumassa jotain toista kautta.

Kaikki annetut ideat ovat nähtävillä Osallistu Oulu -sivustolla. Kaupunki on vastannut kaikkiin ideoihin, myös niihin, jotka eivät voineet edetä äänestykseen tällä kertaa. Kaikki annetut ideat ovat myös menneet tiedoksi kaupungin eri toimialoille.

Oulun kaupunki tukee osallistuvalla budjetoinnilla asukkaiden ehdottamien kaupungin kehittämisideoiden toteuttamista. Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä lisätä asukkaiden ja kaupungin yhteistä vuoropuhelua.

Linkki Osallistuvan budjetoinnin äänestykseen löytyy tästä ja äänestämiseen on tarjolla tukea ja opastusta Pekurin kirjastolla, Kauppurienkatu 10, keskiviikkona 24.5. klo 16-18.