Maksuttomat ohjaukset Hiirosen ja Pateniemen ulkokuntoilupuistoissa jatkuvat lokakuulle

Liikuntakoordinaattori Sanna Ek-Keränen on yksi kuntoilupuistoissa ohjaavista liikuntapalveluiden työntekijöistä. Kuvaaja: Marko Savolainen

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Hanna Sankala-Sivula

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Liikuntapalvelut jatkaa suosittuja ohjauksia ulkokuntoilupuistoissa Hiirosessa ja Pateniemenrannassa. Välineiden käyttöopastuksen lisäksi kuntalaisille annetaan muun muassa tekniikkaneuvontaa. Alun perin ohjausten oli määrä päättyä viime viikolla.

”Oululaiset kuntoilevat nyt paljon ulkona, joten päätimme jatkaa ohjauksia”, kertoo liikuntakoordinaattori Sanna Ek-Keränen liikuntapalveluista.

Ek-Keräsen mukaan ohjauksiin on osallistunut tyypillisesti 10–20 henkeä kerrallaan.

”Hyvin on mahtunut mukaan ja turvavälit ovat myös pysyneet”, hän kertoo.

Ohjaukset jatkuvat syyslomaan asti

Elokuun alusta alkaneet ohjaukset jatkuvat Hiirosen fitness-puistossa edelleen maanantaisin kello 10. Pateniemenrannassa ohjauspäivä ja kellonaika vaihtuvat tällä viikolla tiistailta keskiviikolle kello 10.30.

Opastusten myötä ulkokuntoilupuistoille on saatu uusia kävijöitä, mikä on ollutkin ohjausten yksi tärkeä tavoite.

”Oululaiset ovat tuoneet esille, että eivät olisi rohjenneet yksin tulla kokeilemaan ulkokuntoilupuistoa”, Ek-Keränen sanoo. Kun on ollut tiedossa, että ohjaaja on puistossa paikalla, on ollut helpompi tulla treenaamaan ja kokeilemaan laitteita.

Pateniemenrannan ulkokuntoilupuisto on kaikille oululaisille uusi paikka, sillä kuntoilupaikka saatiin valmiiksi vasta kesäkuussa. Pateniemenrantaan pääsee parhaiten kävellen tai pyörällä, sillä autoteitä ei perille asti mene.

Hiirosen fitness-puisto on Oulun suosituimpia ulkokuntoilupuistoja. Se sijaitsee Urheilupuistontiellä Iinatinlenkin ja Kaukovainion kuntoradan risteyksessä.

Liikuntapalveluiden järjestämät kuntoilupuistojen ohjaukset päättyvät lokakuun puolivälissä. Sateella ohjauksia ei järjestetä.

Virustilanteen vuoksi treenaajia suositellaan käyttämään käsineitä, mutta se ei ole välttämätöntä.

Liikuntapalveluiden Instagram-tililtä löytyy myös videoitu ohjaus Pateniemenrannan ulkokuntoilupuiston laitteista. Samanlainen ohjaus on tarkoitus julkaista tilille myös Hiirosen kuntoilupuistosta syksyn aikana.

Ulkoilupuisto Hiirosessa.
Hiirosen ulkokuntoilupuistossa on laitteita niin aktiiviliikkujille kuin vähemmän kuntoilevillekin. Kuvaaja: Hanna Sankala-Sivula