Lufthansa lisää lentoja Oulun ja Münchenin välillä ensi talvikaudella

Lufthansa avasi Oulun ja Münchenin välisen lentoreitin viime joulukuussa. Kuva: Visit Oulu

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Lufthansan viime talvena avaama lentoyhteys Oulun ja Münchenin välillä vahvistuu ensi talvikaudella, kun lentoja operoidaan jo kolmena päivänä viikossa. Lufthansa kuvaa viime joulukuussa avattua reittiä ”huomattavaksi menestykseksi”.

Lentoyhtiö Lufthansa on ilmoittanut lisäävänsä lentoja Oulun ja Münchenin välillä tulevalla talvikaudella 30. lokakuuta alkaen. Lentoja operoidaan ensi talvena kolmena päivänä viikossa: maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin.

Oulun matkailuelinkeinolle vahvistuva lentoyhteys on erittäin hyvä uutinen.

”Suora, kolmen tunnin lentoyhteys kolmena päivänä viikossa Münchenistä Ouluun talvikaudella tuo uutta positiivista nostetta ja kasvua kansainväliseen matkailuun Oulun alueella. Saksalaiset ovat olleet yksi suurimmista kansainvälisten matkailijoiden ryhmistä Oulussa, ja lentoyhteyksien paranemisen myötä odotamme yhä enemmän vierailijoita Saksasta. Lentojen lisääminen mahdollistaa myös entistä monipuolisemman yhteistyön saksalaisten matkanjärjestäjien kanssa”, Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari sanoo.

”Huomattava menestys”

Lufthansallekin uusi Oulu–München-lentoreitti on ollut ilmeisen onnistunut sijoitus, sillä reitillä on ollut kasvavaa kysyntää sekä liike- että vapaa-ajan matkustajien keskuudessa, mikä on johtanut päätökseen lentojen lisäämisestä.

”Oulu–München-reittimme menestys 16. joulukuuta 2023 lähtien on ollut huomattava, ja tämä on johtanut päätökseemme operoida ympärivuotisesti, myös kuluvana kesänä. Innoissamme ilmoitamme lentojen määrän lisäämisestä talvikaudelle 2024–2025 vastaamaan markkinoiden tarpeita laajentamalla toimintaamme ja tarjoamalla asiakkaillemme entistä enemmän vaihtoehtoja sekä vahvistamalla asemaamme Pohjois-Suomen avaintoimijana”, kommentoi Lufthansa Group -lentoyhtiöiden Suomen ja Baltian maiden maajohtaja Patrick Borg Hedley tiedotteessa.

Myös Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori iloitsee siitä, miten uudet lennot parantavat Oulun saavutettavuutta.

”Oulu−München-reitti on ollut tärkeä lisäys Oulun lentoaseman reittitarjontaan. Yhteys Oulusta Keski-Eurooppaan on vahvistanut alueen, ja koko Pohjois-Suomen, kansainvälistä saavutettavuutta merkittävästi. Tulevat lisäviikkovuorot ovat erittäin iloinen uutinen: ne parantavat saavutettavuutta entisestään ja kertovat reitin suosiosta. Lufthansa-konserni on myös kasvattanut Suomen reittitarjontaansa kokonaisuudessaan merkittävästi lentämällä seitsemälle Finavian lentoasemalle tänä vuonna Euroopasta”, Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori sanoo.

Hyödyntäminen varmistaa tulevaisuuden

BusinessOulun yhteyspäällikko Juuso Rönnholm toteaa lentoyhteyksien tuovan merkittäviä hyötyjä Oulun alueelle ja muistuttaa, että reitin aktiivinen hyödyntäminen varmistaa tarjonnan myös tulevaisuudessa.

”Uuden viikkovuoron avaus osoittaa Lufthansan vahvaa sitoutumista Ouluun ja halua kasvaa. Tämä avaa vielä parempia mahdollisuuksia matkailijoille ja yrityksille hyödyntää reittiä. Samalla tämä on osoitus siitä, että kun yhteyttä käytetään, niin reitti vahvistuu.”

Münchenin lentoasema, Franz Josef Straussin lentoasema, on Saksan toiseksi vilkkain ja Euroopan seitsemänneksi vilkkain lentoasema, joka tarjoaa erinomaiset yhteydet niin liike- kuin vapaa-ajan matkustajille ympäri maailmaa. Kolmena päivänä viikossa operoiva lentoreitti yhdistää Oulun lukuisiin kohteisiin Münchenin kautta, muun muassa Pariisiin, Napoliin, Madridiin, Wieniin ja Brysseliin.

Lufthansan lennot Oulun ja Münchenin välillä ovat nyt varattavissa niin käynnissä olevalle kesäkaudelle kuin tulevalle talvikaudelle osoitteessa Lufthansa.com.

Fakta

Lentoaikataulut 30. lokakuuta 2024 alkaen

Maanantai

  • LH2490 München 12.00–Oulu 16.10
  • LH2491 Oulu 17.00–München 19.05

Keskiviikko

  • LH2490 München 12.05–Oulu 16.15
  • LH2491 Oulu 17.05–München 19.10

Lauantai

  • LH2490 München 08.45–Oulu 12.55
  • LH2491 Oulu 13.45–München 15.50