Linnanmaan uimahallihankkeen rakentamistyöt ja hankinnat ovat käynnistyneet

Havainnekuva Linnanmaalle rakennettavasta uimahallista. Suunnitelman mukaan uimahallissa ja liikuntahallissa on määrä olla yhteiset aula- ja lipunmyyntitilat. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto Arktes Oy

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Linnanmaan uimahallihankkeen alkuvaiheen rakennustyöt ovat käynnistyneet ja hankinnat ovat loppuvaiheessa tällä hetkellä. Linnanmaan uimahallin on arvioitu valmistuvan vuoden 2024 loppuun mennessä.

”Hankkeen rakentaminen on aloitettu kesäkuussa 2022. Muun muassa talotekniikkaliittymät sekä muuntamo perustuksineen on rakennettu kesän ja syksyn 2022 aikana”, projektipäällikkö Juha Melamies Oulun Tilapalvelut -liikelaitoksesta kertoo.

Linnanmaan uimahalli rakennetaan nykyisen Linnanmaan liikuntahallin yhteyteen. Kyseessä on uudisrakennus, joka sijoittuu liikuntahallin edessä sijaitsevalle aukiolle. Tämä merkitsee myös sitä, että tonttialueella olevassa metsässä olevaa puustoa kaadetaan osittain tulevan uudisrakennuksen rakentamisen tieltä.

Linnanmaan liikuntahallille perusparannus

Linnanmaan uimahalli rakennetaan samaan aikaan, kun käynnissä on myös tänä vuonna aloitettu Linnanmaan liikuntahallin perusparannus. Perusparannushankkeessa on määrä saneerata muun muassa ylä- ja alapohjarakenteita, LVIAS-tekniikkaa ja tehdä tilamuutoksia. Liikuntahallin kuntosalin kokoa kasvatetaan perusparannuksen yhteydessä.

”Linnanmaan liikuntahallin perusparannuksessa on tällä hetkellä menossa sisäpuoliset purkutyöt, yläpohjarakenteiden saneeraukset ja muutokset tehdään nyt pystytettävänä olevan sääsuojatelineen sisällä. Liikuntahallin perusparannus valmistuu ennen uimahallin valmistumista”, Juha Melamies kertoo.

Linnanmaan liikuntahallin perusparannuksen suunnittelusta vastaa Lukkaroinen Arkkitehdit Oy Oulusta. Liikuntahalli on valmistunut vuonna 1982. Rakennus oli Oulun kaupungin ja Oulun yliopiston yhteisomistuksessa kesäkuuhun 2022 saakka, jolloin omistajuus siirtyi kokonaisuudessaan Oulun kaupungille. Liikuntahallin perusparannuksen on arvioitu valmistuvan vuoden 2023 loppuun mennessä.

Linnanmaan liikuntahallin perusparannuksen on määrä valmistua vuoden 2023 loppuun mennessä. Kuva: Petri Isoniemi

Kahdella liikuntapaikalla yhteinen aula

Linnanmaan uimahallilla ja liikuntahallilla on määrä olla peruskorjaus- ja rakennustöiden valmistuttua yhteiset aula- ja lipunmyyntitilat, jotka palvelevat molempien liikuntapaikkojen asiakkaita. Liikuntahallin aulatilan ulkoseinässä olevan ikkuna-aukon kohdalle on määrä tulla ovet, joista on yhteys uimahalliin. Uudesta uimahallista on kiinteä yhteys liikuntahalliin tästä liitoskohdasta, mutta uimahalli muodostaa oman kokonaisuutensa.

Uudessa uimahallissa on kolme lasiseinillä erotettua allashuonetta, joihin tulee yhteensä neljä eri uima-allasta. Uimahallin ensimmäisessä allashuoneessa on suunnitelman mukaan kuntoallas, johon tulee kahdeksan 25 metrin rataa. Toisessa allashuoneessa on opetusallas ja lastenallas, kolmannessa monitoimiallas.

Linnanmaan uimahalliin tulee miehille ja naisille tarkoitetut suuret pukuhuoneet saunoineen ja peseytymistiloineen. Erityisryhmille tulee kolme pukuhuonetta, joista kahdessa on saunat.

Linnanmaan uimahallin suunnittelusta vastaa Arkkitehtuuritoimisto Arktes Oy Oulusta.

Pitkäaikainen uimahallihanke etenee

Linnanmaalle on suunniteltu uimahallia jo useiden vuosien ajan. Ensimmäinen suunnitelma uimahallista laadittiin jo vuonna 1986. Oulun kaupunginhallitus hyväksyi hankeselvitysryhmän laatiman esityksen Linnanmaalle rakennettavasta uimahallista vuonna 2019.

Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupunginhallituksen talousarvioesitykseen kuuluneen esityksen Linnanmaan uimahallin investoinnista joulukuussa 2021. Tässä esityksessä Linnanmaan uimahallin rakentamista aikaistettiin ja hankkeeseen varattiin seitsemän ja puoli miljoonaa euroa vuodelle 2022. Hankkeen kokonaismääräraha oli tuolloin yli 14 miljoonaa euroa. Oulun kaupunginhallitus hyväksyi hankkeen kokonaismäärärahaksi 16,8 miljoonaa euroa viime tammikuussa.

Lue myös