Lasten luistelukouluille nyt loistavat olosuhteet – joka viikko voi tulla uutena mukaan

Kaksivuotias Viljo oli ensi kertaa luistelukoulussa Lintulassa viime viikolla. Takana neljävuotias Leon Salo. Kuva: Hanna Sankala-Sivula

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Hanna Sankala-Sivula

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Liikuntapalveluiden järjestämät maksuttomat alkeisluistelukoulut alkoivat urheilukeskuksissa ja luonnonjäillä eri puolilla Oulua tammikuun lopulla.

Mäntyläläinen 4-vuotias Leon Salo tuli jo toista kertaa luistelukouluun Lintulan urheilukeskukseen viime viikolla. Äiti Nadia Berglund kertoo olevansa tyytyväinen kaupungin tarjoamaan lähipalveluun.

”Oulussa näitä ilmaisia lasten palveluita järjestetään tosi hyvin. Olemme Vantaalta kotoisin, ja siellä ainakaan meidän tietoon ei tullut samalla tavalla palveluita”, kiittelee Berglund.

Berglund kertoo Leonin luistelun selvästi kehittyneen luistelukoulussa.

”Ryhmässä näkee, kun muut tekee, niin sitten rohkaistuu itsekin kokeilemaan”, sanoo Berglund.

Liikuntapalveluiden luistelukouluihin ei ole ennakkoilmoittautumisia ja niihin voi tulla joka kerta uutena mukaan. Berglundin mukaan on hyvä, että lapsi pääsee kokeilemaan eri liikuntamuotoja ilman sitoumuksia tai maksuja.

”Tämän ikäisestä lapsesta ei vielä tiedä, miten hän innostuu mistäkin. Nyt voi käydä kokeilemassa, eikä tarvitse ilmoittautua. Voi tulla, miten itselle sopii.”

Berglund huomauttaa myös, että varsinkin pienten lasten sairastelujen takia viikoittainen ryhmiin sitoutuminen voi olla haastavaa.

Luisteluolosuhteet pitkästä aikaa hyvät

Liikunnanohjaaja Piia Moilanen Oulun kaupungin liikuntapalveluista kertoo, että luisteluolosuhteet luonnonjäillä ovat parin huonomman talven jälkeen kerrankin hyvät. Korona ei näytä myöskään verottaneen luistelukouluissa kävijöitä. Ulkona turvavälit on helpompi pitää kuin sisätiloissa.

”Hyvin on luistelijoita käynyt luistelukouluissa. Notkahdusta kävijämäärissä ei näy”, kertoo Moilanen.

Luistelukoulut on jaoteltu taitotason mukaan kahteen eri ryhmään: luistimilla käveleviin ja eteenpäin luisteleviin. Moilasen mukaan luistimilla kävelevien ryhmässä kävijämäärät ovat pienempiä kuin eteenpäin luistelevien ryhmässä.

”Hyvin mahtuu vielä mukaan!”

Luistelukouluja järjestetään tänä vuonna Castrenissa, Niittyarossa, Kaakkurissa, Kiimingissä, Oulunsalossa, Heinäpäässä, Ritaharjussa, Lintulassa, Maikkulassa ja Ylikiimingissä. Tarkemmat ajat löytyvät liikuntapalveluiden nettisivuilta.

Luistelijoita.
Liikuntapalveluiden luistelukouluissa opetellaan perusluistelutaitoja ilman mailaa. Kypärä tulee olla kaikilla luistelukoululaisilla.

Lue myös