Hartaansaaren veneväylän käyttöä on rajoitettu Hartaansillan rakentamistöiden aikana

Hartaansilta on valmistuessaan kaksijänteinen teräksinen kaarisilta, joka luo Oulujoen suistomaisemaan lintumaisen tunnusmerkin Hartaanselänrannan asuinalueelle. Kuva: Oulun kaupunkiympäristöpalvelut

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Parhaillaan meneillään olevat rakennustyöt rajoittavat Hartaansaaren veneväylän käyttöä. Varikonrannan telarannassa sijaitsevia soutu- ja perämoottoriveneitä voi kuitenkin käyttää rakennustöiden aikana väliaikaisen kulkuaukon kautta vedenkorkeuden salliessa.

Vaakunakylän venesatama on suljettu rakentamistöiden vuoksi ja se avataan uudistettuna veneilijöiden käyttöön veneilykauden alussa keväällä 2026. Venesataman aluetta ruopataan syvemmäksi kesän 2023 aikana ja satama rakennetaan kesällä 2024. Venesatama on osa Oulun asuntomessualuetta kesällä 2025.

Hartaanrannan ja Vaakunanrannan uudet asuinalueet yhdistävä kevyen liikenteen silta tuo mukanaan mahdollisuuden hyödyntää jokisuistoa ja alueen virkistysreittejä entistä monipuolisemmin.

Hartaansilta on valmistuessaan kaksijänteinen teräksinen kaarisilta, joka luo Oulujoen suistomaisemaan kevyen lintumaisen hahmon tunnusmerkiksi Hartaanselänrannan uudelle asuinalueelle. Valmiin Hartaansillan suunniteltu alikulkukorkeus on +3,3 m (N2000).