Delegaatio Pohjois-Suomesta vieraili Baden-Württembergissa – Oululla iso rooli yritysyhteistyön edistämisessä

Valtioministeri Florian Stegmann (edessä keskellä) isännöi torstaina Stuttgartissa vieraita Pohjois-Suomesta. Kuva: Landtag von Baden-Württemberg

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Baden-Württembergissa vierailleeseen delegaatioon kuuluu pohjoissuomalaisia kuntajohtajia, alueellisten organisaatioiden ja elinkeinoelämän edustajia, poliittisia vaikuttajia sekä koulutusalan asiantuntijoita.

”Maakuntamme ovat tehneet yhteistyötä alueidemme hyväksi jo yli kolmekymmentä vuotta. Meillä on ollut kunnia vierailla maapäivillä ja suomalaisella joulutorilla jo 90-luvun alusta lähtien”, sanoo ylijohtaja Terttu Savolainen Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tiedotteessa.

Vahvistunutta yhteistyötä

Matkalle osallistuneen oululaisen Saksan kunniakonsuli Riitta Pörhön mukaan alueiden välinen yhteistyö on vahvistunut vuosien myötä.

”Suomalaisen joulukadun avaaminen on tärkeää, mutta erityisesti olen ilahtunut BusinessOulun tekemästä työstä oululaisten ja baden-württembergilaisten yritysten yhteen saattamisessa”, Pörhö sanoo.

”Erityisesti olen ilahtunut BusinessOulun tekemästä työstä oululaisten ja baden-württembergilaisten yritysten yhteen saattamisessa.”

Matkalla olivat mukana myös Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala ja BusinessOulun edustaja Petri Karinen.

”Oulun kaupunki toi esiin teemoja, jotka liittyivät Pohjoisen tulevaisuuskatsaukseen, elinkeinoelämän edistämiseen ja kulttuuripääkaupunkivuoteen 2026”, kertoo kaupunginjohtaja Laajala.

Saksalaisilla osapuolilla oli kiinnostusta osallistua myös Oulun kulttuuripääkaupunkivuoden sisältöjen tuottamiseen.

Ylijohtaja Terttu Savolainen ja valtioministeri Florian Stegmann. Kuva: Tommi Lantto

Matkalla vaihdettiin näkemyksiä erityisesti turvallisuudesta, varautumisesta ja energiasta sekä yhteisistä haasteista ilmastonmuutokseen liittyen. Myös pohjoisen geopoliittinen asema ja sen merkityksen kasvu tunnistettiin. Matkalla oli esillä lisäksi maaseudun merkitys uudessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa luonnonvarojen, energiatuotannon ja ruokahuollon näkökulmasta.

”Molemmat keskustelujen osapuolet pitivät tärkeänä aluetason yhteistyötä. Vierailun isännät olivat kiinnostuneita tulemaan lähitulevaisuudessa vastavierailulle Oulun seudulle ja Pohjois-Suomeen”, ylijohtaja Terttu Savolainen kertoo.