418-vuotiasta kotikaupunkia on juhlittu jälleen Oulun Päivillä – katso kuvagalleria tapahtumista!

Rotuaarin Kaupunnikarkeloissa tanssittiin lauantaina huutokatrillia ja muita pelimanssitansseja Rällän säestyksellä.

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun Päivien perinteisiin kuuluvat rumputukset ja julistukset kuultiin Rotuaarilla lauantaina.
Oulun Päivien puheen pitänyt kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jarmo Husso äänestytti yleisöllä, ovatko alkuperäiset oululaiset avojalakasia vai palijasjalakasia – Husson mukaan avojalakasia.
Kauppakeskus Valkeassa oli esillä ukrainalaisten pakolaisten The Art of Healing -taidenäyttely.
Myös Valkeassa tanssittiin lauantaina. Reimarit-orkesteri soitti ikivihreitä ja Ranttalit-tanssiryhmä pani jalalla koreasti.
Toppilansalmen rannalla pidetyssä Tervatöpinät-perinnetapahtumassa oli tarjolla tietoa tervansoudun historiasta ja paljon erilaisia tervatuotteita.
Pikisaaren entisen ammattikoulun Re:formi-purkutaidenäyttely oli viikonloppuna auki viimeistä kertaa. 4-vuotias Nella Tirkkonen tuli lauantaina tutustumaan näyttelyyn vanhempiensa Tomi Tirkkosen ja Ammi Ruotsalaisen kanssa.
Pikisaaressa vietettiin lauantai-iltana Urban Culture ry:n järjestämää Urbaania kyläjuhlaa. Kuvassa Kulttuurilaboratoriossa lavalla Magda 414 & Efka Crush.
Turkansaaren ulkomuseon perinteisiä syysmarkkinoita on vietetty sunnuntaina. Jo aamupäivällä Turkansaarentien varrella oli pitkä letka pysäköityjä autoja.
Isovanhempiensa kanssa Turkansaaressa vierailleet Miko ja Ella Luiskala osallistuivat Pohjois-Pohjanmaan museon henkilökuntayhdistyksen järjestämään ongintaan.
Pia ja Jouni Kangas kertoivat olevansa pitkästä aikaa Turkansaaren syysmarkkinoilla. Kukkien ostamisen jälkeen suunnitelmissa oli lohikeiton maistelu.
Pohjois-Suomen Rautatieharrastajat (PoRha ry) tarjosi viikonlopun aikana muun muassa kyytejä lättähattujunalla Oulun, Kempeleen ja Limingan välillä.
Pian 3- vuotias Leon Löthman ihasteli isänsä Henri Löthmanin kanssa PoRhan kerhotalolla esillä olleita pienoisrautateitä ja -junia.

Pienoisrautatiet 
ihastuttivat niin lapsia kuin aikuisiakin.
Oulun seudun matkailutarjontaa esitellään sunnuntaina Rotuaarilla Matkailu kylässä! -tapahtumassa. Juontaja Janne Kataja kertoi, että Oulu on tullut hänelle tutuksi jo takavuosina lukemattomilla keikkareissuilla.