Oulu Sinfonia veti katsomot täyteen – Karhuherra Paddingtonin ulkoilmakonsertti hurmasi yleisönsä

Kapellimestari Rumon Gamban teosvalinnat Oulu Sinfonia Open -tapahtumaan osuivat nappiin, sillä orkesteri sai esiintyä täysille katsomoille. Kuvat: Anne Laurila

Julkaistu: Kirjoittaja: Anne Maarit Laurila

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulu Sinfonia aloitti syyskautensa kolmatta kertaa Hupisaarten kesäteatterilla ulkoilmatapahtumalla, jossa orkesteri esitti kolme erilaista konserttia. Samalla oululaisyleisölle esittäytyi Oulu Sinfonian uusi kapellimestari Rumon Gamba, joka oli torstaille valinnut sävellyksiä moneen makuun. Iltapäivän aloitti lapsille ja lastenmielisille suunnattu Karhuherra Paddingtonin konsertti, joka keräsi kesäteatterin katsomon ääriään myöten täyteen.

“Konsertti oli mielestäni hyvä, sopivan pituinenkin. Tulin tänne viettämään syntymäpäivääni, konsertin jälkeen menemme piknikille ja leikkimään kavereiden kanssa Ainolan puistoon”, totesi Elia Niskala tyytyväisenä konsertin jälkeen.

Konsertissa kertoja Aki Saarelan ja sinfoniaorkesterin vuoropuhelua oli yleisön helppo seurata, vaikka Elialle toki Paddingtonin tarina oli ennestään tuttu.

“Orkesterin soitto kuvasi sitä, mitä tarinassa tapahtui – vaikka miltä linnut kuulostivat Paddingtonin kotimaassa tai kun Paddington eksyi konserttitalossa ja joutui vähän kiipeliin”, Elia kuvaa.

Elia oli ensimmäistä kertaa kavereineen sinfoniaorkesterin konsertissa, vaikka muutoin hän on käynyt konserteissa aikaisemmin.

“Kesän alussa kävin Kuusisaaressa Kaikkien kesäfestarilla, siellä esiintyi Sana ja Maustetytöt. Nyt, kun koulu alkoi eilen, oli kiva vielä tulla konserttiin. En ole myöskään aikaisemmin ollut Hupisaarten kesäteatterilla”, Elia pohtii.

Oulu Sinfonian syyskauden ohjelmistosta löytyi jo seuraava konsertti, jonka Elia haluaisi nähdä. Sinfoniakonsertissa on parasta, kun pääsee katsomaan, miten soittajat soitaa ja tietysti se kapellimestari!

Ilmaiset konsertit saavatkin kiitosta 3. luokan aloittavalta Elialta.

“Konserttiin oli helppo tulla ja konsertti oli hyvä. 5/5 sanoisin”, hän arvioi.

Yleisön purkautuessa kesäteatterin katsomosta moni kehui Oulu Sinfonia Openia mukavaksi tapahtumaksi, jonne saattoi tulla kokemattomampikin klassisen musiikin kuuntelija. Myös synttäreille kutsutut kaverit pitivät Karhuherra Paddingtonin konsertista. Varsinkin kapellimestari herätti pojissa kiinnostusta.

“En ole ennen nähnyt kapellimestaria töissä, siinä pitää näköjään heilua paljon. Sillä oli konsertin jälkeen paitakin ihan märkä”, nauraa Elian luokkakaveri Tatu.

 

Lue myös