Jon Krebs muutti Ouluun toiselta puolelta maapalloa ja pulahti suoraan avantoon

Ihmiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Sanna Riikka Johanna Häyrynen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

”Rakastan pohjoista. Täällä on taianomaista: on lunta ja kylmää”, sanoo Jon Krebs, joka on vasta muuttanut Ouluun Aucklandista Uudesta-Seelannista.

”Viimeisenä viikonloppuna ennen muuttoani menin aucklandilaiselle rannalle. Mittari näytti 29 astetta. Muutaman päivän päästä saavuin Ouluun ja oli 18 astetta pakkasta. En ole koskaan aiemmin ollut niin kylmässä.”

Oulussa ruotsalaisen startup-yrityksen ohjelmoijana ja suunnittelijana työskentelevä Krebs sopeutui nopeasti lämpötilan muutokseen.

”Aliarvioin kylmyyden, ennen kuin tulin tänne: minulla ei ollut pipoa eikä käsineitä. Luulin, että minulla on lämpimät vaatteet mukana, mutta olin väärässä, joten kävin ostamassa uudet.”

Eri kulttuurit kiehtovat

Nyt talveen hyvin varustautuneena Jon Krebs on kokeillut monia ulkoilma-aktiviteetteja. Hän juhli hiljattain syntymäpäiväänsä pyöräretkellä erämaassa Iso-Syötteen lähellä ja vietti yön laavussa.

”Tykkään kokeilla uusia asioita ja pidän haasteista. Esimerkiksi avantouinti on ihan toisenlaista verrattuna mihinkään, mitä olen tehnyt aiemmin”, hän kertoo.

”Kun on uinut jääkylmässä vedessä ja käynyt lämpimässä saunassa, tunne on mahtava.”

Krebs on aiemminkin muuttanut ulkomaille töihin: hän on ehtinyt asua myös Puolassa ja Ruotsissa.

”Ulkomailla asumisessa pidän siitä, että pääsen näkemään erilaisia kulttuureja, kokeilemaan uusia ruokia, kuulemaan eri kieliä, kokemaan erilaisia tapoja elää ja olla vuorovaikutuksessa. On kiehtovaa verrata niitä siihen, millaista on kotona Uudessa-Seelannissa.”

Krebs aikoo jäädä Ouluun vähintään vuodeksi. Hän toivoo, että saa pian tuoda perheensä kokeilemaan uusia harrastuksiaan, joita pohjoisessa voi harrastaa.