Siirry suoraan sisältöön

Yritykset lahjoittivat pinnaheijastimia Pohjois-Suomen koululaisille

14.9.2021

Osuuskauppa Arina, LähiTapiola Pohjoisen ja Lapin alueyhtiöt lahjoittavat Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin 75 koulun kolmasluokkalaisille yhteensä yli 3000 pinnaheijastinta. Koulut saivat hakea mukaan kampanjaan kesän aikana ja pinnaheijastimet toimitetaan koululuokille liikenneturvallisuusviikolla 13.-17. syyskuuta.

Pyörän pinnaheijastimilla LähiTapiola ja Osuuskauppa Arina haluavat turvata pienten koululaisten pyörämatkoja. Heijastimilla muistutetaan autoilijoita ja muita tiellä liikkujia koululaisten huomioinnista liikenteessä. Pimeään vuodenaikaan pinnaheijastimet lisäävät pyörän näkyvyyttä pyöränlampun ja muiden heijastinten tukena.

”Pinnaheijastinlahjoitus on osuustoimintayritysten konkreettinen teko pyöräilevien koululaisten turvallisuuden lisäämiseksi ja osa vastuullista yritystoimintaamme”, kiteyttää Osuuskauppa Arinan vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Pasi Ruuskanen.

”Lasten turvallisuus on meille tärkeä asia. Suuri osa meidän oppilaista tulee kouluun pyörällä. Lahjoituksen ansiosta meidän 3.-luokan oppilaat näkyvät jatkossa liikenteessä paremmin”, Pudasjärven Hirsikampuksen apulaisrehtori Simo Silander kiittää.

”Liikenteessä suojaamattomilla ajoneuvoilla kuten polkupyörillä ajavat ovat aina suuremmassa loukkaantumisriskissä, koska kuljettajan ympärillä ei ole suojaavaa koria. Meidän kaikkien tielläliikkujien on siis hyvä muistaa liikenteen monimuotoisuus ja vaalia turvavälejä sekä maantiellä että kaupungissa”, jatkaa LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Moni koululainen kulkee koulumatkat pyörällä ja pian koittaa hämärä talviaika, jolloin heijastimet ovat tarpeen.

Lue myös