Siirry suoraan sisältöön

Uusi kirjastoauto on monitoimiauto – keksi autolle nimi!

11.1.2022

Upouusi kirjastoauto on astunut remmiin Oulun kaupunginkirjaston alueelle. Uusi monitoimiauto korvaa Teuvon, joka ehti palvella toistakymmentä vuotta. Tulokas ottaa Teuvon aikataulut ja palvelee yli kahtakymmentä Oulun koulua sekä kuntalaisia noin 60 katupysäkillä.

Kirjaston uusi monitoimiauto on lähtenyt reitilleen maanantaina 10. tammikuuta. Auto on uuden sukupolven monikäyttöajoneuvo, joka tarjoaa käyttäjilleen liikkuvan elämyksen. Kirjastoauto luo tasa-arvoa tuomalla monipuolisia palveluita lähemmäksi reuna-alueiden asukkaita. Auto kulkee uusiutuvalla dieselillä ja on teknisiltä ominaisuuksiltaan huippunykyaikainen. Auton alustan toimittaja on Scania ja korin Kiitokori Oy.

Uudessa kirjastoautossa näkyy merellinen Oulu vaihtuvine vuodenaikoineen. Se kurkottaa jo tulevaan kulttuuripääkaupunkivuoteen ja toivottaa tervetulleeksi kaikki oululaiset. Toiminnot on suunniteltu niin, että auto muuntuu nopeasti ja helposti vastaamaan erilaisia käyttötarpeita. Autosta voi lainata perinteisen aineiston lisäksi esimerkiksi pelejä ja harrastevälineitä. Monitoimiauton suunnittelussa on otettu huomioon esteettömyys- ja saavutettavuusseikat, joilla varmistetaan palvelujen pariin pääsy kaikille asiakkaille. 

Keksi autolle nimi

Autossa hyödynnetään 5g-verkkoyhteyksiä yhteistyössä Dna:n kanssa. Nopeamman tiedonsiirron avulla mahdollistetaan vuorovaikutuksellisuuden lisääminen ja elämysten toteuttaminen liikkuvassa yksikössä.

Uusi auto korvaa vuonna 2005 käyttöönotetun Teuvon ja jatkaa sen aikataululla. Toisena kirjastoautona jatkaa Onneli.

Uudelle kirjastoautolle voi ehdottaa nimeä kirjaston kotisivuilta löytyvän kyselyn kautta 12. tammikuuta asti. Parhaat ehdotukset palkitaan ja auton nimi julkistetaan 21. tammikuuta.

Nimiehdotuksen pääset tekemään tästä linkistä.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Uudelle kirjastoautolle voi ehdottaa nimeä kirjaston kotisivuilta löytyvän kyselyn kautta 12. tammikuuta asti. Parhaat ehdotukset palkitaan ja auton nimi julkistetaan 21. tammikuuta.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta