Siirry suoraan sisältöön

Tuomiokirkkoseurakunta huutokauppaa nelikiloisen suklaamunan lankalauantaina

3.4.2021

Oulun tuomiokirkkoseurakunta huutokauppaa täyttä suklaata olevan ja koristellun pääsiäismunan Facebook-sivuillaan lankalauantaina. Muna on saatu lahjoituksena ja se painaa miltei neljä kiloa.

Oulun tuomiokirkkoseurakunta on saanut kiitoslahjana parikymmensenttisen suklaamunan vapaaehtoisilta, jotka tekivät himmelin Oulun tuomiokirkkoon. Himmeli ei ole vain joulukoriste, vaan kattoon ripustettuna se tervehtii kirkkoon tulijoita ympäri vuoden. Tästä päätöksestä ilahtuneena osa tekijäjoukosta halusi antaa kiitoslahjan seurakunnalle suklaamunan muodossa.

 ”Suklaamuna oli minulle iloinen yllätys ja osoitus seurakuntalaisten innovatiivisuudesta ja siitä, että tämmöisenäkin aikana ihmisillä on pilkettä silmässä”, iloitsee Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra Satu Saarinen.

Idea suklaamunasta syntyi Kari Kiskolle lähestyvästä pääsiäisestä. 

”Minulla oli toki jo ennestään kokemusta ison suklaamunan tekemisestä. Himmeli saatiin tehtyä hyvällä porukalla, ja halusin tarjota heille uudestaan kivaa tekemistä tähän korona-aikaan.” 

Omaa käsityötä

Kisko kertoo, että suklaamuna on tehty alusta lähtien itse. 

”Muotti on itsetehty ja suklaana on käytetty Fazerin suklaata. Suklaa on valettu muottiin suklaalevy kerrallaan. Haasteellista suklaan lämmityksessä oli oikea lämpötila. Jännittävää oli, miten valu onnistuu ja saako munan puolikkaat yhdistettyä. Myös koristelun onnistuminen oli jännittävää, mutta olen todella tyytyväinen lopputulokseen”, Kisko kertoo.

Suklaamunan koristelussa on tarkoituksella käytetty punaista väriä. 

”Punainen on perinteinen väri. Se liittyy vanhaan legendaan, jonka mukaan Magdalan Maria ja keisari Tiberius keskustelivat, ja Maria kertoi keisarille Jeesuksen ylösnousemuksesta. Keisari ei uskonut Mariaa, vaan sanoi, että yhtä hyvin hänen kädessään oleva kananmuna voisi muuttua punaiseksi. Ja niin se muuttui. Siksi erityisesti punainen kananmuna muistuttaa ylösnousemuksesta”, kertoo Saarinen.

Huutokauppa avoin kaikille

Huutokauppa on avoin kaikille ja korkeimman tarjouksen tehnyt voittaa munan itselleen. Summa lahjoitetaan Oulun tuomiokirkkoseurakunnan Yhteisvastuukeräykseen.

 Seurakunnan osuus keräystuotosta käytetään ikäihmisille suunnatun virkistyspäivän järjestämiseen yhdessä Oulun kotihoidon kanssa.

Viime vuoden lopulla tuomiokirkkoon rakennettiin yhteisvoimin suuri himmeli. Kari Kiskon ideasta lähtenyttä himmeliä rakennettiin loppuvuodesta Keskustan seurakuntatalossa, ja tekemiseen osallistui kymmeniä ihmisiä.

Pääsiäismuna huutokaupataan lankalauantaina 3.4. kello 18–19 Kirkko Oulussa -Facebook-sivulla.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Käsintehty 3,8-kiloinen suklaamuna huutokaupataan lauantaina Facebookissa. Tuotto käytetään ikäihmisten virkistäytymiseen. Kuva: Srk

Lue myös

Lue lisää aiheesta