Siirry suoraan sisältöön

Toppilansalmen aallonmurtajalle paikka vainajien tuhkansirotteluun

1.9.2020

Oulun kaupunki on rakentanut Toppilansalmen aallonmurtajan kupeeseen vainajien tuhkan sirotteluun mahdollistavan paikan. Tuhkan sirottelupaikalla on portaat vesirajaan, joilta tuhka on mahdollista sirotella veteen.

Kaupungilla on lisäksi edelleen merellä vesialueen sirottelualue, jonka kartta löytyy kaupungin sivuilta. Merellä sää on arvaamaton ja uusi rannalle rakennettu paikka mahdollistaa tuhkan sirottelun veteen turvallisemmin. Paikka on kaunis ja rauhallinen.

Merialueelle kaupungin osoittamille tuhkan sirottelupaikoille sirotellaan vuosittain arviolta alle kymmenen vainajan tuhkat. Rannalle rakennetun paikan käyttöasteen odotetaan olevan ainakin aluksi samaa luokkaa.

Aallonmurtajalla on pienet portaat vedenrajaan.

Tieto luovutuslomakkeeseen

Mikäli tuhka sirotellaan Oulun kaupungin varaamalle merialueelle, erillistä lupaa ei krematoriota varten tarvita. Riittää kun tuhkausaikaa varatessa asia ilmoitetaan Oulun seurakuntayhtymän hautausmaan toimistoon numeroon 08 3161 388. Tieto kirjataan uurnan luovutuslomakkeeseen.  Muuallakin Suomessa on vastaavia paikkoja, joissa vainajan tuhka on mahdollista sirotella vesistöön.

Vainajan tuhka on vuoden kuluessa tuhkaamisesta haudattava tai muulla tavoin sijoitettava pysyvästi yhteen paikkaan. Tuhkan sirottelu luontoon tietylle rajatulle alueelle katsotaan yhdeksi paikaksi. Tuhkan sijoittamiseen, hautaamiseen tai sirotteluun maa- tai vesialueelle, on oltava aina alueen omistajan tai haltijan suostumus. Suostumus on hyvä hankkia kirjallisena epäselvyyksien välttämiseksi.

Lisätietoa ja ohjeita tuhkansirotteluun Oulun alueella.

Toppilansaaren aallonmurtajan kupeessa on rauhallinen paikka vainajan tuhkan sirottelulle. Kuvat: Carita Forsman

Lue myös