Siirry suoraan sisältöön

Palkittu kirjallisuusfestivaali LANU! tulee seurattavaksi verkkoon

4.5.2022

Onnimanni-palkittu lasten, nuorten ja nuorten aikuisten kirjallisuusfestivaali LANU! järjestetään kolmannen kerran 4.–6. toukokuuta verkossa. Tapahtuma esittelee runsaasti kotimaista lasten ja nuorten sekä nuorten aikuisten kirjallisuutta ja sarjakuvaa.

Festivaalin teemana on tieto ja sen merkitystä tarkastellaan sekä kirjantekijän että lukijan näkökulmasta.

Tapahtuman tarkoituksena on nostaa lukuintoa lisäämällä lasten ja nuorten sekä nuorten aikuisten kirjallisuuden tunnettuutta kotona ja koulussa. Kirjailijoiden lisäksi esiintyjinä on sarjakuvapiirtäjiä, kuvittajia ja asiantuntijavieraita. 

"Haluamme näyttää miten monipuolista, omaperäistä ja rakkaudella tehtyä lasten- ja nuortenkirjallisuutta tässä maassa julkaistaan", kertoo tapahtuman apulaistuottaja, kirjailija Anniina Mikama

Festivaaliohjelma koostuu lyhytdokumenteista, studiokeskusteluista, Instagram live -lähetyksistä ja kirjavinkkauksista. Kuvittajien ja sarjakuvapiirtäjien työt elävöittävät kerrontaa.


Oululainen kirjailija Heidi Silvan on mukana LANU!-festivaalilla. Kuva: Joni Silvan

Kallion ilmaisutaidon lukion KirjaKallio-ryhmän opiskelijat toimivat Instagram live -lähetysten haastattelijoina. Opettajat ja kasvattajat voivat ladata tapahtuman verkkosivuilta ilmaiseksi ohjelmaan liittyvät eri ikäryhmille räätälöidyt tehtäväpaketit. Niiden laatimiseen ovat osallistuneet Oriveden Kirjoittajalukion oppilaat. Yleisö voi osallistua lukupiiriin.  

Festivaalin Instagram-livet ovat suoria lähetyksiä. YouTubesta lähetyksiä voi katsoa ohjelman julkaisemisen jälkeen ja ne säilyvät katsottavina 4. kesäkuuta asti. Lanu-festivaalin ohjelmiin pääsee tutustumaan sen verkkosivuilta.
 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Studiokeskusteluun LANU!-festivaalilla osallistuvat kirjailija Siiri Enoranta, Lukufiilis-verkkojulkaisun toimittaja Juulia Makkonen ja kirjailija Anne-Maija Aalto. Kuvaaja: Erika Vik

Lue myös

Lue lisää aiheesta