Siirry suoraan sisältöön

Ouluun avautumassa uusi mediatila Pimento

9.2.2021

Oulun Taiteilijaseuran näyttelytilat täydentyvät uudella mediatila Pimentolla. Samassa osoitteessa Oulun keskustassa, Hallituskatu 5:ssä sijaitsevat jo ennestään Galleria 5, Taidelainaamo ja -myymälä ARTo sekä näyttelytila ARTtila.

Mustaseinäinen Pimento soveltuu erityisesti mediataiteen sekä valo- ja äänitaiteen esittämiseen.

Uuden tilan myötä taiteilijaseura pystyy tarjoamaan monipuolisempia näyttelymahdollisuuksia visuaalisen alan ammattitaiteilijoille. Vastaavaa media-, valo-, ja äänitaiteelle omistettua tilaa ei Oulussa ennestään ole.

Kävijöille tila tarjoaa uutta nähtävää ja koettavaa neljän viikon välein vaihtuvissa teoksissa ja näyttelyissä. Pääsymaksuja ei ole. Näyttelytilat ovat avoinna keskiviikosta perjantaihin klo 12-18 ja viikonloppuisin klo 12-16.

Ensimmäisenä elokuvaa

Pimentossa nähdään ensimmäisenä 10. helmikuuta avautuva mediataiteilija Arttu Niemisen neuroelokuva Awareness, joka sukeltaa mentaaliseen tykkylumikudokseen, näkyyn missä ihmiskunnan tietoisuus kurottaa kohti taivaita. Lyhytelokuvan kesto on noin neljä minuuttia. Teos on ollut aiemmin esillä Kiasmassa ja se on palkittu useilla elokuvafestivaaleilla Euroopassa. Teos on nähtävillä Pimentossa 7. maaliskuuta asti.

Kevään aikana tilassa on esillä teoksia myös kuvataiteilija Johanna Ketolalta ja äänitaiteilija Anssi Laiholta. Tulevat näyttelyt valitaan maaliskuussa avautuvan valtakunnallisen avoimen haun perusteella. Tila on toteutettu Oulun Taiteilijaseuran ja Taiteen edistämiskeskuksen yhteistyönä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Pimentossa nähdään ensimmäisenä 10. helmikuuta avautuva mediataiteilija Arttu Niemisen neuroelokuva Awareness.

Lue myös

Lue lisää aiheesta