Siirry suoraan sisältöön

Oulun seurakuntien konsertit tuovat joulumielen

13.12.2021

Jouluiset konsertit ja musiikkitapahtumat tähdittävät Oulun seurakuntien tapahtumakalenteria aina loppiaiseen saakka. Vallitseva koronatilanne otetaan huomioon noudattamalla voimassa olevia koronarajoituksia- ja ohjeita.

”Musiikkitarjonta on erittäin runsas, vaikka elämme edelleen ja juuri tällä hetkellä varsin vaikeaa poikkeusaikaa. Perinteiset Kauneimmat joululaulut ovat edelleen suuressa suosiossa ja niiden lisäksi on paljon ja erilaisia joulukonsertteja”, valottaa Kirkkomusiikista vastaava rovastikuntakanttori Hannu Niemelä.

Niemelän mukaan joulukonserttien tunnelma on ainutlaatuinen. ”Musiikki vaikuttaa ihmisen aivoissa osaan, joka säätelee erityisesti muistia ja tunne-elämää, ja nehän ovat juuri joulun aikaan herkimmillään. Yli 40 vuotta kanttorin tehtäviä hoitaneena voin todeta, että joulu on hienoa aikaa olla töissä. Myös kuorolaisille joulukonsertit ovat usein vuoden musiikillisia kohokohtia.”

Maski ja passi mukaan

Joulun ajan ohjelmistossa kuullaan muun muassa Oulun tuomiokirkossa lauantaina 18. joulukuuta kello 19 esitettävä ikisuosikki J.S. Bachin jouluoratorio. Cantio Laudis -kuoro esittää Pastorale-joulukonsertit Karjasillan kirkossa maanantaina 20. joulukuuta kello 18 ja 20. 

Haukiputaan Kirkon Kamarikuoron Joulumusiikkia kynttilänvalossa -konsertti viettää 25-vuotisjuhlavuottaan kahden konsertin merkeissä, jotka kuullaan Oulun tuomiokirkossa 15. joulukuuta ja Haukiputaan seurakuntakeskuksessa 16. joulukuuta. Konsertit alkavat kello 20.

Kauneimmissa joululauluissa ja konserteissa on käytössä koronapassi. Maskin käyttöä tapahtumissa suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille. Koronatilanne voi aiheuttaa äkillisiä muutoksia ohjelmistoon, joten ajankohtaisin tieto kannattaa tarkistaa osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/joulu , josta joulutapahtumat löytyvät kootusti.

Useat konsertit ja muut tapahtumat välitetään myös Virtuaalikirkon kautta osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi.

Lue myös

Lue lisää aiheesta