Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupunki suosittelee Koronavilkku-sovellusta kaupunkilaisille

2.9.2020

Jo yli miljoona suomalaista on ladannut kännykkäänsä koronavilkku-sovelluksen. Myös Oulun kaupunki suosittelee kaupunkilaisille sovelluksen käyttämistä.

Koronavilkun voi ladata maksutta puhelimien sovelluskaupoista tai THL:n sivuilta.

”Oulun kaupunki haluaa kannustaa oululaisia lataamaan sovelluksen, jotta voimme tehokkaammin yhdessä pitää huolta terveydestämme”, sanoo Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo.

Kaupunki suosittelee myös omia työntekijöitään lataamaan Koronavilkun työpuhelimiin ja muun muassa kaupunginjohtaja Päivi Laajala sekä terveysjohtaja Jorma Mäkitalo ovat jo ottanut sovelluksen käyttöönsä. Koronavilkun käyttö on vapaaehtoista, mutta siitä saadaan sitä enemmän apua, mitä useampi sen lataa.

Sen avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

THL:n Koronavilkku-sovelluksen toteuttaja on Solita. Kehittämistyöhön osallistuvat THL:n lisäksi, STM, Kela ja SoteDigi Oy.

Lisätietoja: THL

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Suomalaiset latasivat sovellusta ensimmäisen vuorokauden aikana yli miljoonaan puhelimeen.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta