Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupunki sulkee tiloja ainakin vuoden loppuun saakka

22.12.2021

Oulun koronaepidemiatilanne on vakava. Oulun kaupungin johtoryhmä totesi tänään 22. joulukuuta kokouksessaan, että Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös kokoontumisten kieltämisestä ja tilojen käytön rajoittamisesta on hyvä ja välttämätön.

Päätös vaikuttaa monin tavoin Oulun kaupungin toimintaan ja tilojen käyttöön. Uimahallit ja muut sisäliikuntapaikat on suljettu Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä ainakin 23. joulukuuta lähtien vuoden loppuun saakka.

Tiloja voidaan kuitenkin käyttää myönnetyillä vuoroilla alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan sekä kilpaurheiluun. Määräys koskee myös koulujen ja päiväkotien liikuntasalien käyttöä.

Oulun kaupunginteatterin ja Oulu Sinfonian esitykset ovat tauolla. Kirjastot palvelevat rajoitetusti, museot pysyvät auki. Tarkemmat tiedot rajoituksista löytyvät kaupungin nettisivuilta osoitteesta www.ouka.fi

Johtoryhmä kehottaa oululaisia viettämään joulua turvallisesti läheisten kanssa. Johtoryhmä kannustaa edelleen kaikkia ottamaan koronarokotteet. Riskiryhmiin kuuluvien 5-11-vuotiaiden koronarokotukset ovat alkaneet ajanvarauksen kautta Oulussa tiistaina 21. joulukuuta. Yli 60-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat saavat kolmannen rokotteen ajanvarauksella, jos toisesta rokotteesta on kulunut 3-4 kuukautta. Muut saavat ensimmäisen tai toisen rokotteen Limingantullin walk-in-rokotuspisteestä ilman ajanvarausta.

Oulun kaupungin johtoryhmä kiittää kaikkia kaupunkilaisia kärsivällisyydestä ja sitkeydestä vaikeassa koronatilanteesta.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Uimahallit ja muut sisäliikuntapaikat on suljettu Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä torstaista 23. joulukuuta lähtien vuoden loppuun saakka.

Lue myös