Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupungin koronarajoitukset jatkuvat loppiaiseen saakka

11.12.2020

Oulun kaupunki on päättänyt jatkaa koronarajoituksia loppiaiseen eli 6. tammikuuta 2020 saakka. Muun muassa kaupungin liikuntatilat pysyvät kiinni.

Oulu on edelleen epidemian leviämisvaiheessa ja tartuntamäärät ovat korkealla tasolla. Tästä johtuen kaupungin johtoryhmä päätti tänään perjantaina 11. joulukuuta linjata, että koronarajoitustoimia tulee jatkaa Oulun kaupungissa 6.1.2021 saakka.

Lisäksi toistaiseksi jatkuvat etätyösuositus, etäkokoussuositus ja maskisuositus työpaikoilla. Yleisö- ja yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettävän toistaiseksi. Rajoitukset koskevat myös jo kaupungin kiinniolevia kulttuuritiloja, kuten esimerkiksi museo- ja tiedekeskus Luuppia.

Johtoryhmän suositukset koronarajoitustoimiksi 19.12.2020-6.1.2020:

1. Harrastustoiminnan keskeytys aikuisilta ja lapsilta jatkuu

2. Vierailukielto kaupunginsairaalassa jatkuu

3. Hoiva- ja asumispalveluyksikköihin vierailuja pyydetään välttämään

4. Toisen asteen oppilaitokset jatkavat etäopetuksessa

5. Maskisuositus yläasteen oppilaille jatkuu

Johtoryhmä suosittelee hyvinvointilautakunnalle, että se kokouksessaan 15. joulukuuta päättäisi jatkaa loppiaiseen saakka kaupungin hallinnoimien toimitilojen pitämistä kiinni.

Rajoitukset koskisivat uimahalleja, kuntosaleja, ryhmäliikuntaan, kontaktilajeihin ja joukkueurheiluun käytettäviä tiloja, nuorisotiloja sekä ryhmäharrastetiloja. Sulku ei koske yksilöharjoittelua ulkoliikuntapaikoilla, kuten hiihtoa tai luistelua.

Kaupungin johtoryhmä arvioi rajoitusten ja suositusten jatkumista seuraavan kerran keskiviikkona 30. joulukuuta 2020.

Koronarajoitukset koskevat muun muassa kaupungin hallinnoimia liikuntatiloja, kuvassa Vesijatulin kuntosali Haukiputaalla. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta