Siirry suoraan sisältöön

Maaliskuussa Oulussa kisataan pilkkimestaruudesta – kaikille avoin tapahtuma kutsuu ulkoilemaan

7.12.2021

Maaliskuussa suoraan Oulun ytimessä Torinrannan kupeessa kisataan pilkkimisen mestaruudesta, ja mestari palkitaan rennoissa tunnelmissa ohjelmantäyteisen päivän huipennuksena.

Maaliskuun 19. päivä ensimmäistä kertaa järjestettävä PilkkiFest tarjoaa koko perheelle varsinaisen pääasian eli pilkkikilpailun lisäksi monenmoista pientä kisailua, kuten lumiveistoskisan, jääkimpale-curlingmatseja, onnenpyörän ja arpajaiset sekä erikoisuutena säkkituolinheiton MM-kisan.

Tunnelmaa ylläpitää musiikit ja juonnot, ja välillä voi rentoutua ilmanojatuoleille kuuman kaakaon ja pannarin kanssa.

”Tapahtumalla halutaan tuoda iloa ja eloa kaupunkiin ja innostaa kaupunkilaisia ja miksei kauempaakin saapuvia ulkoilemaan”, kertovat tapahtuman järjestäjät Anna Lanas ja Nikolas Pajunen Wadessa Oy:sta.

Pilkkikilpailuissa on oma kategoriansa alle 12-vuotiaille, joten perheen nuorimmatkin pääsevät kokeilemaan taitojaan ja onneaan. Lasten sarjan lisäksi kisassa on kaikille avoin sarja sekä joukkuesarja, jossa ratkaistaan Oulun taidokkain pilkkijoukkue.

 Tapahtumaan on vapaa pääsy, kisoihin on osallistumismaksu.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Rauhallisen pilkkimisen oheen tapahtuma tuo muun muassa säkkituolinheittoa, lumiveistoksia ja curlingmatseja. Kuva: Mostphotos

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta