Siirry suoraan sisältöön

Liikuntapalveluiden ryhmiin ilmoittautuminen alkoi

17.8.2020

Koronatilannetta seurataan liikuntapalveluissa tarkasti. Tarvittaessa toimintoja mukautetaan virustilanteen muuttuessa Oulussa.

Ohjattujen liikuntapalveluiden syksyn 2020 ja kevään 2021 ryhmiin ilmoittautuminen alkoi tänä aamuna.

Oululaisille on tarjolla esimerkiksi kuntosaliopastusta, joogaa ja tosimiehen selkätreeniä. Osa ryhmistä on myös suunnattu erityisryhmille, ikääntyneille tai maahanmuuttajille.

Liikuntapalveluiden ryhmätarjonta on aika tavalla samanlainen kuin edellisinä vuosina. Korona on toki muuttanut suunnitelmia jonkin verran jo tässä vaiheessa.

”Ryhmäkokoja on mietitty koronan takia uusiksi. Muutamat ryhmät eivät ala ollenkaan, kun asiakkaat ovat kaikki riskiryhmäläisiä”, kertoo ohjauspalveluiden päällikkö Marko Savolainen.

Kestosuosikit, kuten pilates- ja asahiryhmät, jatkuvat edelleen. Tauon jälkeen myös jooga on otettu uudelleen valikoimiin.

Liikuntaryhmät ja yhteystiedot ilmoittautumisiin löytyvät osoitteesta www.ouka.fi/liikuntaryhmat.

Koronatilannetta seurataan

Kuntalaisia kannustetaan arvioimaan ryhmiin osallistumisensa itse ikä ja perussairaudet huomioiden. Toimintoihin osallistuessa tulee muistaa hyvä käsihygienia sekä vähintään 1–2 metrin turvaväli muihin ihmisiin. Pienissäkään infektio-oireissa saati karanteeniin määrättynä ryhmiin ei tule osallistua.

Savolainen kertoo, että liikuntapalveluissa seurataan koronatilannetta tarkasti. Tarvittaessa ryhmätoimintoja mukautetaan, mikäli virustilanne Oulussa pahenee.

”Työntekijöille on esimerkiksi tilattu kasvomaskeja”, hän kertoo.

Liikuntaryhmien on määrä alkaa elo-syyskuun vaihteessa.

Erityisliikunnanohjaaja Miia Ranta-Korpela veti asahi-ryhmää Kiimingissä Senioritalon nurmella kesäkuussa. Osa asukkaista osallistui ryhmätoimintoihin parvekkeiltaan. Kuvaaja: Hanna Sankala-Sivula

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta