Siirry suoraan sisältöön

Kirja-alan ammattilaiset kokoontuvat keskustelemaan pohjoisesta kirjallisuudesta

24.1.2022

Oulun kirjailijaseuran jo toistamiseen järjestämän, kansainvälisen Black Hole -kirjallisuustapahtuman ohjelma on nyt julkaistu. Books meet Rights -kirjallisuustapahtuma toteutetaan 11.–12. helmikuuta virtuaalisesti.

Oulun kirjailijaseuran järjestämässä seminaarissa pääroolissa on kirjallisuuden viennin edistäminen, ja siellä kuullaan keskusteluja ja haastatteluja pohjoissuomalaisesta kirjallisuudesta, kääntämisestä, suomalaisen kirjallisuuden julkaisemisesta ulkomailla ja pandemian vaikutuksista kirja-alaan.

Tapahtumassa puhuvat muun muassa tanskalaiset kustantajat Bjarne Michael Jensen and Jeanne Dalgaard Jensen & Dalgaard -kustantamosta, jotka kertovat kokemuksiaan suomalaisen kirjallisuuden kustantamisesta Tanskassa.

Suomesta saksaan kääntävä palkittu kääntäjä Elina Kritzokat puhuu suomalaisen kirjallisuuden kääntämisestä Euroopan suurimalle kirjamarkkinalle, ja Edinburghin kansainvälisen kirjafestivaalin johtaja Nick Barley kertoo koronaviruspandemian vaikutuksista kirja-alan tapahtumiin.

Kirjailijat Sami Lopakka ja Simo Hiltunen keskustelevat pohjoisen kirjallisuuden ominaispiirteistä kirjallisuudentutkija Jyrki Korpuan kanssa. Saamelainen runoilija-muusikko Niillas Holmberg, jonka ensimmäinen romaani Halla Helle on myyty Ranskaan, keskustelee professori Veli-Pekka Lehtolan kanssa saamelaisesta kirjallisuudesta.

Kahdenkeskisiä tapaamisia

Yksi tapahtuman erityispiirteistä on kahdenkeskiset tapaamiset, joille on varattu aikaa kumpanakin seminaaripäivänä. Osallistujia kannustetaan sopimaan tapaamisia toistensa kanssa etukäteen, ja tapahtuma-alusta Brellan ominaisuuksien avulla osallistujat löytävät helposti itselleen sopivia yhteyksiä osallistujien joukosta.

Tapahtuma on avoin kaikille kirja-alan toimijoille ja sinne on vapaa pääsy. 

Black Hole – Books meet Rights on osa Oulun kirjailijaseuran hanketta, jossa kehitetään pohjoispohjanmaalaisen kirjallisuuden vientiä edistävä kansainvälinen ammattilaisverkosto. Hankkeen päärahoittajat ovat Pohjois-Pohjanmaan liitto sekä Oulun kaupunki. Yhteistyökumppaneina ovat Kirjallisuuden vientikeskus FILI, Helsinki Literary Agency sekä Taiteen edistämiskeskus.

Lisätietoja tästä linkistä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Edinburghin kirjafestivaalin johtaja Nick Barley puhuu Oulun kirjailijaseuran Black Hole -tapahtumassa koronaviruspandemian vaikutuksista kirja-alaan. Kuva: Frances Sutton

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta