Siirry suoraan sisältöön

Kiertotaloutta parhaimmillaan: 1970-luvulla rakennettu kalustohalli sai uuden sijoituspaikan Ruskosta

4.2.2021

Oulun kaupunki siirsi kaupunginvarikolla sijainneen kalustohallin Ruskoon viime vuoden aikana. Vuonna 1977 rakennetusta hallista pystyttiin hyödyntämään uudessa osoitteessa kaikki kantavat rakenteet. Seinät ja ovet olivat jo elinkaarensa päässä, joten paikan päällä halliin rakennettiin uudet peltirakenteiset seinät.

Ruskon hallisiirron kaltaisia toimenpiteitä voitaisiin tehdä enemmänkin.

”Tämä on kiertotaloutta parhaimmillaan, kun pystytään hyödyntämään vanhan hallin rakenteet. Kalustohalli rakennettiin uudelle paikalle hieman pienempänä, jotta pystyttiin noudattamaan nykymääräyksiä turvallisuudessa”, rakennuttajainsinööri Markus Niva Oulun Tilapalveluista kertoo.

Halli on Oulun Infran käytössä kalustohallina sekä hiekkavarastona. Hallissa on tilaa kaikkiaan lähes 1300 bruttoneliötä.

Siirtohankkeen valmistelu alkoi jo vuonna 2017 Ruskossa maamassojen vaihdolla. Varsinaisesti siirron kanssa päästiin vauhtiin kuitenkin vasta 2020.

Hallin siirron kanssa samaan aikaan parannettiin Ruskon aluetukikohdan turvallisuutta, kun alueelle uusittiin pihavalaistus sekä ohjattiin raskas liikenne ja henkilöliikenne kulkemaan alueelle eri porteilta.

Hankkeen pääurakoitsijana toimi Rakennuspalvelu Kurtti. Urakan kokonaishinta oli 935 000 euroa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Halli toimii Oulun Infran kalustohallina sekä hiekoitushiekan säilytyspaikkana. Katon liimapuupalkit ovat alkuperäiset. Kuvat: Pirkko Vääräniemi

Lue myös

Lue lisää aiheesta