Siirry suoraan sisältöön

Kaupunki mahdollistaa uusien frisbeegolf-ratojen perustamisen mailleen

29.8.2022

Kaupunki haluaa tukea frisbeegolf -harrastajien toimintaa ja mahdollistaa uusien ratojen perustamisen mailleen. Radan perustamisesta ja kunnossapidosta vastaa aina luvan hakija, joka voi olla lajin parissa toimiva yritys, yhdistys tai yhteisö. Kaupunki on yhtenäistänyt frisbeegolf -ratojen lupien myöntämisen ehtoja, jotta käytännöt olisivat selkeät ja kaikille samat.

Oulussa on tällä hetkellä useita frisbeegolfratoja, joista osa on 18-väyläisiä. Radat ovat metsä- ja puistoratoja ja niitä ylläpitävät pääsääntöisesti alan seurat ja seura-aktiivit. Ratoja on sekä yksityisten että kaupungin omistamilla mailla.

Kaupunki ei peri omistamilleen maille perustettujen ratojen maankäytöstä maksua, mutta lupaehtojen tulee täyttyä ja alueen soveltua käyttöön. Alueen soveltuvuutta frisbeegolfin harrastamiseen arvioidaan muun muassa turvallisuuden-, käytettävyyden- ja ympäristönäkökohtien perusteella.

Liikuntapalvelut neuvoo lupien hakemisessa

Lupaa voi tiedustella Oulun kaupungin liikuntapalveluista, joka ohjeistaa käyttölupien hakemisessa, esimerkiksi: isännöitsijä Petri Yli-Pyky, puh. 044 703 8194.

Sivistys- ja kulttuuripalvelut palvelut koordinoi käyttölupien myöntämistä ja hallintokunnat vastaavat hallinnoimiensa alueiden osalta ratojen luvan myöntämisestä Sivistys- ja kulttuuripalvelujen esityksestä.

Tietoa Oulun frisbeegolfkentistä tästä linkistä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Muun muassa Niemenrannalle on viime vuonna rakennettu frisbeegolfrata. Kuva: arkisto/Juuso Haarala

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta