Siirry suoraan sisältöön

Huvilarannantien asemakaavamuutos aloittaa Linnanmaan bulevardin asuinrakentamisen

25.8.2020

Linnanmaan ja Kaijonharjun kaupunginosissa Huvilarannantien ja Alakyläntien väliin jäävälle alue aloittaa Linnanmaan bulevardin asuinrakentamisen. Pyykösjärven läheisyydessä sijaitsevalle alueelle suunnitellaan uusia asuinkerros- ja asuinpientaloja, muuten aluetta kehitetään viher- ja lähivirkistysalueena. Suunnitelmien mukaan alueelle nousee nelikerroksisia asuinkerrostaloja ja kaksikerroksisia rivitaloja, yhteensä noin 113 asuntoa noin 175 asukkaalle.

Alueen pohjoisosassa sijaitseva jugendtyylinen Metsärannanhuvila pyritään säilyttämään ja mahdollistetaan sen tulevat käyttötarkoitukset.

Asemakaavamuutoksen tavoitteena on löytää ratkaisuja rakentamisesta ja asumisesta aiheutuviin ilmastopäästöihin.

”Kaavahankkeessa sovelletaan Rakennusteho Group Oy:n luomaa Vihreän Korttelin konseptia, jossa sovelletaan erilaisia keinoja rakentamisesta ja asumisesta aiheutuvien hiilidioksidipäästöjen minimoimiseksi. Näitä ovat muun muassa kestävään liikkumiseen kannustavat ratkaisut, viherpinta-alan maksimointi ja monitavoiteoptimointitarkastelut”, kertoo kaavoitusarkkitehti Jonna Koivuranta.

Korttelin suunnittelussa tehdään yhteistyötä Oulun yliopiston rakennus- ja yhdyskuntatekniikan osaston kanssa.

”Kaavoituksen aikana käynnistetään diplomityö, jonka tavoitteena on tuottaa uusia ja kehittää nykyisiä rakennetyyppivaihtoehtoja hiilineutraaliuden näkökulmasta.”

Luonnosvaiheen suunnitelmissa sylimäinen korttelirakenne kiertyy toiminnallisen pihan ympärille. Pihalle on tuotu monipuolisesti erilaisia virikkeitä asukkaille, ulkoliikuntatila, kaupunkiviljelylaatikoita, leikkipaikka ja saunallinen yhteisrakennus. Pihaa rytmittävät kerrokselliset viheralueet, joissa pyritään mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään olemassa olevaa kunttaa. Pyöräpysäköinti on järjestetty helpoksi ja laadukkaasti. Autokatosten katot ovat puoliksi viherkattoa ja puoliksi aurinkopaneelia.

Huvilarannantien Vihreän korttelin tiedotus- ja keskustelutilaisuus järjestetään 27.8. klo 17. Lisätietoa ja osallistumislinkki.

Havainnekuva taloista.
Pyykösjärven läheisyydessä sijaitsevalle alueelle suunnitellaan uusia asuinkerros- ja asuinpientaloja. Kuva Vauhtiviiva Oy

Lue myös