Siirry suoraan sisältöön

Hoivalaitosten puhtauspalvelut taistelee etulinjassa koronaa vastaan

25.3.2020

Kaupungin hoivalaitoksilla työskentelee hoitajien lisäksi muun muassa Tilapalveluiden työntekijöitä, jotka vastaavat hoivalaitosten puhtaudesta sekä ateriapalveluista. Koronaviruksen leviäminen on tuonut uusia haasteita näiden laitosten toiminnan ylläpitämiseen.

Poikkeustilanne on tehnyt selväksi, että myös hoivalaitosten puhtaudesta ja ateriapalveluista huolehtivien henkilöiden suojautuminen on erityisen tärkeää.

”Työntekijöille on annettu lisäohjeistus poikkeustilanteessa toimimiseen. Meillä on työntekijöille hankittuna suojatakit, kasvomaskit, kenkäsuojat sekä kertakäyttökäsineet, jotta he pystyvät suojautumaan työpäivän aikana”, siivoustyönjohtaja Susanna Cser kertoo.

”Siivouksessa vaarallisin lika on näkymätön lika, eli kaikki kosketuspinnat pyyhitään päivittäin ja viikkosiivouksen yhteydessä desinfioivalla puhdistusaineella”, Cser kertoo. Siivousvälineiden puhtauteen sekä oikeaan työjärjestykseen kiinnitetään tällä hetkellä erityishuomiota.

Tilojen puhtauteen on voitava luottaa

Hoivalaitosten moniosaajat tekevät työtä sekä ateria- että puhtauspalveluiden puolella. Nämä monitaiturit osaavat puhdistaa eristyshuoneen, tuntevat erikoisruokavaliot sekä käyttävät tilausohjelmia.

”Koen, että teemme nyt todella tärkeää työtä: Huolehdimme siitä, että ruokatoimitukset toimivat. Työmme myötä hoitajat, asukkaat ja työkaverit voivat luottaa siihen, että työympäristö on puhdas ja turvallinen paikka asua ja tehdä töitä”, Cser kuvailee.

Korona tuo muutoksia työhön

Koronaepidemia on tuonut haasteita, sillä sijaisia tarvitaan aiempaa enemmän. Töihin ei voi tulla pienessä flunssassa.

”Osastoiden toimintaa muutetaan, ruokasaleja suljetaan ja työntekijöille pitää löytää tehtävä toisella osastolla. Työntekijä voi myös siirtyä toiseen hoivakohteeseemme, johon tulee vajausta työntekijöistä. Hoivalaitokset ovat auki ympäri vuoden. Teemme töitä ihmisten kodissa”, Cser kuvailee tilannetta.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Käsineiden lisäksi työntekijöille on hankittu suojatakit, kasvomaskit, kenkäsuojat sekä kertakäyttökäsineet.

Liittyvät sisällöt

Lue myös