Oulun koronavastaanotot Haukiputaalla ja Kontinkankaalla avaavat ovensa tiistaina

Haukiputaan hyvinvointikeskus on valmiina avaamaan koronavastaanoton. Lue jutusta toimintaohjeet. Kuvaaja: Carita Forsman.

Julkaistu: Kirjoittaja: Annu Maarit Höttönen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Koronavastaanotoilla hoidetaan vain hengitystieinfektiopotilaat. Niihin ohjataan kaikki kiireellistä arviota tai hoitoa vaativat oululaiset potilaat, jotka kärsivät hengitystieinfektion oireista.

Haukiputaan hyvinvointikeskuksessa kaikki oli maanantaina valmiina käyttöönotettavaksi.

”Meillä on noin 18 toimenpidehuonetta valmiina käyttöön”, sanoo Haukiputaan hyvinvointikeskuksen palveluesimies Marja Laasonen.

Osa käytävistä suljetaan ja hoitohuoneet eristetään muista tiloista, joissa hoidetaan normaaliasiakkaita, joilla ei ole koronaan liittyviä oireita.

”Olemme saaneet onneksi aikaa valmistautua tähän, eli meillä on riittävästi hoitoon tarvittavia välineitä sekä henkilökuntaakin. Jopa vartijakapasiteettia ovelle olemme varautuneet lisäämään”, toteaa Laasonen.

Tilanne Haukiputaan hyvinvointikeskuksessa oli maanantai-iltapäivällä hyvin rauhallinen. ”Toivotaan, että tämä säilyy”, hoitohenkilöstö toivoo. 

Haukiputaan hyvinvointikeskuksessa tiloja on valmisteltu hyvissä ajoin. Koronavastaanotolla hoitajilla on yllään lisäksi erityinen tartuntasuojapuku.

Toimi näin:

Koronavastaanotolle ei tule saapua ilman soittoa koronaneuvontaan numeroon 08 558 41414.

Hoidontarpeenarvio pyritään tekemään puhelimessa. Täten turvataan hoito sitä eniten tarvitseville. Koronavastaanotolla ei oteta koronavirusnäytteitä.

Ylähengitystieinfektion oireita ovat yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky. Koronaviruksen aiheuttamaa infektiota ei voi oireiden perusteella erottaa muista virusinfektiosta.

Muissa Oulun hyvinvointikeskuksissa ei hoideta hengitystieinfektiopotilaita 24. maaliskuuta alkaen.

Jos oireesi ovat lieviä, jää kotiin

Valtaosa ylähengitystieinfektioista ei vaadi hoitoa, vaan lepoa ja omatoimista seurantaa. Näin on myös koronavirusinfektion kanssa. Valtaosa koronavirukseen sairastuneista toipuu viikon kotilevolla, tarvitsematta lääkärin hoitoa. Voit tehdä koronaviruskyselyn verkossa Omaolo-palvelussa. Saat toimintaohjeet oireittesi perusteella.

Kontinkankaan koronavastaanotto:

Avoinna ma–to klo 8–16, pe klo 8–15

Ennen vastaanotolle tuloa pyydetään soittamaan koronaneuvontaan p. 08 5584 1414.

1. Sisäänkäynti: Oulun kaupunginsairaalan puolelta, Kiviharjuntien puolelta, ei pääovesta.

2. Koronavastaanotoilla hoidetaan vain hengitystie-infektiopotilaat.

3. Muuta akuuttihoitoa vaativat potilaat ohjataan Kontinkankaalta Tuiran hyvinvointikeskukseen. 

4. Aikaisemmin sovitut vastaanottoajat (esim. sosiaalipalvelut) normaalisti Kontinkankaalla pääsisäänkäynnin kautta, neuvola ja lapsiperheiden palvelut Perhekeskuksessa, Kajaanintie 46 B.

Haukiputaan koronavastaanotto:

Simppulantie 15 A 3

Avoinna:  ma–to klo 8–16, pe klo 8–15

Ennen vastaanotolle tuloa asiakasta pyydetään soittamaan koronaneuvontaan p. 08 5584 1414.

1. Sisäänkäynti pääovesta.

2. Muuta akuuttihoitoa vaativat potilaat ohjataan Haukiputaalta Kiimingin hyvinvointikeskukseen.

3. Haukiputaan hyvinvointikeskuksessa säilyvät seuraavat palvelut, huomioi sisäänkäynnit: Suun terveydenhuolto, TULE-vastaanotto ja fysioterapia: Simppulankartanon ovesta A1

INR-poliklinikka ja mielenterveyspalvelut: Simppulanharjuntien kautta

Neuvola, puheterapia, lasten fysioterapia, perheneuvonta, hoitotarvikejakelu, diabetes/ astmavastaanotto, Road: Simppulanharjuntien kautta, ovi A16

Sosiaalipalvelut, lastensuojelu ja Kela: kulku oman sisäänkäynnin kautta entiseen tapaan

Lue myös