Siirry suoraan sisältöön

Black Hole -tapahtumassa rakennetaan mahdollisuuksia kirjaviennille

14.1.2022

Oulun kirjailijaseura järjestää kansainvälisen kirjojen käännösoikeuksiin keskittyvän tapahtuman Black Hole – Books meet Rights 11.–12. helmikuuta. Kaksipäiväinen tapahtuma kokoaa kansainväliset kirja-alan ammattilaiset yhteen keskustelemaan pohjoisesta kirjallisuudesta, suomalaisen kirjallisuuden viennistä ja koronaviruspandemian vaikutuksista kirja-alaan.

Tapahtuma järjestetään pääosin virtuaalisesti Brella-alustalla. Ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan tammikuussa 2022. Ohjelmistoon kuuluu puheenvuoroja ja keskusteluja alan käytännöistä ja kokemuksista. Koronatilanne saattaa rajoittaa muutoin tapahtumaa.

Black Hole -tapahtuma järjestettiin ensi kertaa helmikuussa 2021. Se onnistui yli odotusten, keräten osallistujia 19 maasta.

“Palaute ensimmäisestä tapahtumasta osoitti, että tämänkaltaiselle tapahtumalle on tilausta. Vastaavia käännösoikeuksiin keskittyviä tapahtumia ei ole Suomessa eikä Euroopassakaan aiemmin järjestetty”, kertoo Oulun kirjailijaseuran puheenjohtaja Antti Leikas.

Tapahtuma on osa Oulun kirjailijaseuran hanketta, jossa kehitetään pohjoispohjanmaalaisen kirjallisuuden vientiä edistävä kansainvälinen ammattilaisverkosto. Hankkeen päärahoittajat ovat Pohjois-Pohjanmaan liitto sekä Oulun kaupunki.

Yhteistyökumppaneina ovat Kirjallisuuden vientikeskus FILI, Helsinki Literary Agency sekä Taiteen edistämiskeskus.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Lue myös

Lue lisää aiheesta