Siirry suoraan sisältöön

Arctic Food Festivaalien Makuseikkailuun osallistuu kymmenen ravintolaa

23.8.2022

Oulun Päivillä ensimmäistä kertaa järjestettävä Arctic Food Festival alkaa 1. syyskuuta torstaina Makuseikkailulla Oulun alueen ravintoloissa ja kahviloissa. Makuseikkailu kutsuu nauttimaan herkullisista annoksista, jotka löytyvät helppokäyttöisen mobiilisovelluksen avulla Oulun kartalta.

Mukana Makuseikkailussa on kymmenen ravintolaa ja kahvilaa. Makuseikkailussa ovat mukana ravintolat Zivago, Magnolia Coffee & Bakery, Winebar Kurkela, Tähtitornin kahvila, Chocosomnia, Ravintola Torilla, Pub Kummeli, KISE Bar & Kitchen, Hagia Sofia ja Cafe Aitta9.

Edulliset maistelukokoiset annokset kannustavat testaamaan viikonlopun aikana useita eri ruokapaikkoja. Annokset ovat Makuseikkailu-ravintoloissa ostettavissa syyskuun ensimmäisellä viikolla torstaista lauantaihin.

Suolaista tai makeaa

Mukana olevat toimijat ovat laatineet yhden kilpailuannoksen mukaillen Arctic Food Lab -tuotemerkin kriteereitä. Osa annoksista on suolaisia, osa puolestaan makeita herkkuja ja kaikki annokset ovat hinnaltaan korkeintaan 7 euroa. 

Makuseikkailun annoksista löytyy muun muassa friteerattua haukea Oulujärveltä, puolukkaista saaristolaisleipää, kylmäsavuporoa, kotimaisia sesongin sieniä sekä premium-suklaata oululaisella tervalla sekä kuusenkerkällä. Kaikki Makuseikkailu-ravintolat löytyvät tapahtuman verkkosivuilta sekä Oulun Päivien some-kanavista.

Aukioloajat ravintoloittain löytyvät tapahtuman verkkosivuilta sekä sovelluksesta. Ohjeet sovelluksen lataamiseen julkaistaan elokuun lopulla tapahtuman verkkosivuilla oulu2026.eu/arcticfoodfestival.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tähtitornin kahvila on yksi niistä kymmenestä kahvila-ravintolasta, jotka ovat mukana syyskuun alussa järjestettävässä Artic Food Festivaalissa. Kuva: arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta