Vauhtipuiston 40-juhlavuosi alkaa tänä viikonloppuna – viimeinen kesä nykypaikalla

Hupsut kupit saavat perheen pienempien päät pyörälle, ja miksei isompienkin. Kuva: Vauhtipuisto

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vauhtipuisto on säilyttänyt paikkansa oululaisten sydämissä ja yhä useampi matkailija tulee Vauhtipuistoon aina uudestaan. Puiston juhlavuoden kunniaksi puistossa on kaksi uutta laitetta Tähtitorni ja Hurja Hyrrä.

”Vauhtipuiston 40. kesä on myös viimeinen kesä tällä tontilla. Vauhtipuiston osalta on tehty laiteinvestointien lisäksi myös muita muutoksia. Talvikylän tontille Nallikariin rakentuu entistä ehompi uusi ympärivuotinen keskus, jossa yhdistyvät sekä Vauhtipuiston että Talvikylän aktiviteetit”, kertoo Vauhtipuiston tirehtööri Kalle Komulainen.

”Vauhtipuiston siirtyminen uuteen osoitteeseen vuonna 2023 halutaan tehdä harkitusti ja tyylillä: viimeistä kesää Hietasaarentiellä vietetään täysillä alueen perinteitä kunnioittaen, mutta myös tulevaa uutta on jo puistossa aistittavissa”, hän lisää.

Kompiainen liikahtaa juhannuksena

Vauhtipuiston kaupunkijuna Kompiainen liikennöi 27. kesäkuuta – 7. elokuuta välisenä aikana. Kompiaisesta on tullut myös puiston kävijöiden ja matkailijoiden suosikki. Juna aloittaa liikennöinnin juhannuksen jälkeisellä viikolla välillä keskusta – Vauhtipuisto – Nallikari.

”Kaupunkijuna Kompiainen on jo tuttu näky Oulun maisemissa. Kaupunkijuna on osa Vauhtipuiston huvipuistoseikkailua, matka alkaa jo keskustasta ja huipentuu Vauhtipuistoon. Myös yhä useampi alueella vieraileva matkailija on löytänyt kaupunkijuna Kompiaisen ja käyttää sitä liikkumiseen keskustan ja Nallikarin välillä”, iloitsee Kalle Komulainen.

Fiilis halutaan säilyttää

Vauhtipuiston avaamista on odotettu Oulussa. Lukuisat tiedustelut kesän aukioloajoista ovat ilahduttaneet Vauhtipuiston väkeä.

”On ollut ilo huomata, miten Vauhtipuiston avaamista odotetaan. Etenkin kanta-asiakkaat ovat kyselleet kausikortteja ja synttärijuhlia on jo varattu. Monelle perheelle Vauhtipuisto on tärkeä osa kesää ja kävijöitä on useammassa polvessa”, Komulainen sanoo tyytyväisenä.

Vauhtipuisto avattiin 1982 ja alkuaikojen lokariautoilla ajelleet ”vauhtipuistolapset” jatkavat perinnettä tuoden jälkikasvunsa Vauhtipuistoon.

”Me olemme tietysti iloisia, että kesäperinteet säilyvä sukupolvesta toiseen. Vauhtipuisto on kehittynyt paljon kuluneen 40 vuoden aikana ja edessä on uusia tuulia paikan suhteen, mutta Vauhtipuiston fiilis tulee säilymään aina yhtä mukavana ja sympaattisena koko perheen huvittelupaikkana”, lupaa Kalle Komulainen.

Hietasaaren Vauhtipuisto avaa ovensa lauantaina 28. toukokuuta kello 11.

Lue myös