Siivouspäivä Oulussa jälleen lauantaina – kierrätyskeskus Likke mukana keräysautollaan

Kierrätyskeskus Liken kierrätysauto ottaa vastaan kirpputorimyyjiltä yli jäävää pientä tavaraa Mannerheiminpuistossa. Kuva: Kiertokaari

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Jo yli kymmenen vuoden ajan kautta maan järjestetty Siivouspäivä antaa kaupunkilaisille mahdollisuuden pystyttää kirpputorimyyntipisteensä ilman erillistä tapahtumalupaa kaupungin yleisille alueille, tapahtuman ja kaupungin ohjeita noudattaen.

Tänä vuonna Oulun Siivouspäivällä on uutena yhteistyökumppanina Limingantullin Kierrätyskeskus Likke. Liken vaaleanpunainen kierrätysauto tulee Mannerheiminpuiston viereen, Lidlin ja ja Kelan nurkille, ja ottaa vastaan Siivouspäivän osallistujilta yli jäänyttä pientä tavaraa klo 13–15. Liken palvelu on tarkoitettu vain Siivouspäivään osallistuville kirppismyyjille.

Siivouspäivän päämyyntipaikat Oulussa ovat Åströminpuisto (Mannenkatu) sekä Mannerheiminpuisto lähikatuineen.

Siivouspäivän säännöt

  • Oululaiset yksityishenkilöt voivat pystyttää kirpputorin myyntipisteensä ilman erillistä tapahtumalupaa kaupungin yleisille alueille kuten jalkakäytäville, puistoihin ja aukioille, kunhan noudattavat Siivouspäivän, Liken ja Oulun kaupungin ohjeita.
  • Jokainen kirpputorin pitäjä on vastuussa omasta kirpputoristaan. Kaikkien myyjien tulee ilmoittautua kirppiksestään Siivouspäivän valtakunnallisilla www-sivuilla.
  • Pelastustiet, huoltotiet ja kulkuväylät tulee pitää auki. Myyntipaikkojen tulee sijaita ensisijaisesti kovilla pinnoilla, kuten kiveyksillä, asfaltilla tai hiekkakäytävillä. Jos myyntipaikka sijoitetaan nurmikoille, tulee huolehtia siitä, että nurmikot eivät vahingoitu. Kirpputorilla ei saa käyttää raskaita, maahan painuvia pöytä-tai tuolirakenteita. Ajoneuvoa ja peräkärryä ei saa pysäköidä alueelle, vaan ne tulee sijoittaa merkityille pysäköintipaikoille. Autolla ei saa ajaa puistoon eikä muille nurmialueille.
  • Puihin ei saa ripustaa mitään.
  • Valitse myyntipaikka, johon voit helposti pyytää luvan – esimerkiksi lähikaupan piha.
  • Kerro suunnittelemastasi myyntipaikasta niille, joille kirppiksestäsi voi aiheutua päänvaivaa. Infoa naapureita ja kysy lupa taloyhtiöltä.
  • Yleistä jalankulkua, liikennettä tai muuta alueen käyttöä ei saa haitata. Valitse myyntipaikka, joka ei haittaa ketään.
  • Myyjä vastaa kaupungille ja kolmannelle osapuolelle myyntipaikasta mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta ja haitasta. Myymättä tai kierrättämättä jääneet tavarat on myyjän vietävä pois yleiseltä alueelta omalla kustannuksellaan välittömästi tapahtuman jälkeen. Myyjät myös huolehtivat siivouksesta.