Risto Räppääjä -konserttia harjoitellaan Teuvo Pakkalan koululla – kuoro valloittaa Madetojan salin yhdessä Oulu All Star Big Bandin kanssa

Aatos Kervinen (vas.) ja Hilla Vallo esittävät tulevassa konsertissa Sinikka ja Tiina Nopolan luomia Risto Räppääjä ja Nelli Nuudelipää -hahmoja. Kuvat: Henna Saarenketo

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Teuvo Pakkalan koululla on vuoden päivät pidetty ahkerasti kuoroharjoituksia ja harjoiteltu koreografioita tulevaa Risto Räppääjä -konserttia varten. Kyseessä ei ole aivan perinteinen kokonaisuus, sillä ison kuoron lisäksi lavalla kuullaan Oulu All Star Big Bandin värikästä soitantaa.

”Risto Räppääjässä on kaikki taivaan merkit kohdallaan. Iiro Rantalan upea musiikki sopii täydellisesti isolle orkesterille”, kapellimestari Jaakko Jauhiainen sanoo.

”Big band on monimuotoinen ja mielenkiintoinen kokoonpano, joka taipuu monenlaiseen musiikkiin. Myös lasten musiikkia voi tehdä isolla ammattiorkesterilla, eikä aina vain pienimuotoisesti”, hän jatkaa.

Musiikinopettajanakin työskentelevän Jauhiaisen mieltä sykähdyttää ison orkesterin, lapsikuoron ja solistien yhteistyö.

”Siinä ei ole mitään teeskenneltyä, kun lapset ovat onnellisia musiikin parissa”, hän painottaa.

Musiikinopettaja Ismo Koskela on virittäytynyt Herra Lindbergin rooliin (vas.) ja kapellimestari Jaakko Jauhiainen seurailee, että rytmit asettuvat kohdilleen.

Solistit unelmarooleissa

Konsertissa mikkiin tarttuvat solisteina Aatos Kervinen, Hilla Vallo ja Greta Koldits, jotka pääsevät astumaan heille lapsuudesta tuttujen hahmojen kenkiin.

”Olen katsonut kaikki Risto Räppääjä -elokuvat. Nelli Nuudelipäätä on kiva esittää, koska se on kiltti ja kaikkien kaveri”, Vallo kertoo.

”Aluksi räppääminen tuntui hankalalta, mutta nyt sekin alkaa mennä ihan hyvin”, hän jatkaa.

Myös Ristoa esittävälle Kerviselle hahmon seikkailut kirjoissa ja elokuvissa ovat tuttuja. Aikaisemmin pienemmissä rooleissa esiintynyt nuori herra nauttii nyt pääräppääjän roolistaan.

”Risto tulee aina mieleen, kun aloitetaan harjoitukset. En olisi koskaan uskonut, että pääsisin esittämään tätä hahmoa, se on tosi siistiä”, Kervinen iloitsee.

Aatos Kervinen ja Greta Koldits ovat nuoresta iästään huolimatta kokeneita laulajia ja esiintyjiä.

Viileän Venlan roolissa diivaileva Koldits odottaa innolla lavalle pääsyä.

”Venlan roolin kuuluu se, että on vähän pissis. Se oli aluksi vaikeaa, mutta nyt se menee täysin”, hän naurahtaa.

”Ajattelen esityksissä aina kokonaisuutta. Nyt pyörii koko ajan mielessä, kuinka mielettömän hienolta kaikki tulee näyttämään”, Koldits sanoo.

Konsertin ohjaajalla Milla Korjalla (keskellä) on selkeät sävelet, kuinka piirit pyörivät ja kuoro liikkuu. Verna Tainio (oik.) on hionut lasten kanssa koreografiat särmään kuntoon.

Liikettä, laulua ja lystiä

Yli sadan laulajan järjestäminen koreografisiin muotoihin saattaa kuulostaa haastavalta, mutta Teuvo Pakkalan kuorolaisille se on tuttua kauraa ja kuviot muodostuvat kuin itsestään. Esityksen liikkeellisistä linjoista vastaavat konsertin ohjaaja Milla Korja sekä tanssinopettajaopiskelija Verna Tainio.

Liikkeen ja laulun yhdistäminen on vaatinut harjoittelua, ja oppilaat ovatkin työstäneet vauhdikkaita tansseja Tainion johdolla viime syksystä lähtien. Pitkä harjoituskausi on kuitenkin tuntunut kuorolaisista mukavalta.

Kuorolaisista uhkuu innokkuutta ja voimaa, niin äänessä kuin kehossakin.

”Hauskinta on olleet kuorotunnit ja se, että ollaan kaikki saatu tehdä yhdessä koreografioita”, kertoo ykkösääntä kuorossa laulava Lilli Luttinen.

”Oikeastaan kaikki on ollut aivan tosi hauskaa”, naurahtaa kakkosääntä luritteleva Ilona Heikkilä.

Mielekästä vaihtelua kouluarkeen on tullut myös musiikinopettaja Ismo Koskelalle, joka sukeltaa Herra Lindbergin rooliin, sekä Maria Portaankorvalle, joka tulkitsee kaksoisroolin Elvi-tätinä sekä Rauha Räppääjänä.

Monitaituri ja musiikinopettaja Maria Portaankorva ehtii omien roolien esittämisen välissä myös ohjata kuoroa.

Risto Räppääjä Madetojan salissa perjantaina 7. lokakuuta klo 13.00 ja 18.00.

Lue myös